“Παρεάκι” στο “Φώτης Κοσμάς” για την πρεμιέρα του Εθνικού δύο τέως και ένας νυν πρόεδρός του

Παρέα αιχμαλώτισε ο φωτογραφικός φακός να προσέρχονται στο “Φώτης Κοσμάς” για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την Κοζάνη για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δύο τέως και ένας νυν πρόεδρος του συλλόγου.

Μπροστά ήταν ο Μανόλης Βουκουρεσλής, ο οποίος εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς ποτέ να δώσει πειστικές εξηγήσεις, παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου του ΜΓΣ και αρνήθηκε να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων για τα οποία εκλέχθηκε πριν δύο χρόνια, λίγους μήνες πριν την κανονική λήξη της θητείας του (η οποία κανονικά εκπνέει τον προσεχή Μάιο).

Πίσω του ακολουθούσαν δύο προσωπικές του επιλογές. Ακριβώς πίσω του ο Γιάννης Τζίμας, παλιότερα παράγοντας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού αλλά και μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΤΑΑ Πετοσφαίρισης, τον οποίο ο ίδιοςο Βουκουρεσλής  κατ’ επανάληψη είχε προτείνει στην θέση αυτή και έναντι του οποίου έκανε για αρκετό καιρό τα “στραβά μάτια” σε σοβαρό κώλυμα που προέκυψε στο πρόσωπό του. Και δίπλα από τον Τζίμα, ο διάδοχος του στην θέση του προέδρου του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργος Γεωργιάδης, η επιλογή και επιβολή του οποίου ήταν επισήμως η τελευταία πράξη του Βουκουρεσλή ως προέδρου του ΜΓΣ Εθνικός.

Υπενθυμίζεται ότι στην συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, είχε αποκαλύψει ότι αναλαμβάνοντας την διοίκηση του συλλόγου, το νέο ΤΑΑ Εθνικός βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα βουνό από χρέη, κάτι όμως που γνώριζε από πριν και για αυτό ενεπλάκη. Επίσης, ο Γεωργιάδης είχε υποστηρίξει ότι υπήρχε έλλειψη διαφάνειας και δεν υπήρχε σωστή καταγραφή χρεών, αφήνοντας σαφέστατες υπόνοιες για τις ευθύνες του προηγούμενου ΤΑΑ και του πρώην προέδρου του Γιάννη Τζίμα.

Ωστόσο ο νυν πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός είχε αποφύγει επιμελώς να προσωποποιήσει τις ευθύνες όσων οδήγησαν τον Εθνικό στα βράχια, με κίνδυνο, όπως επισημαίνονταν τότε, να κινδυνεύσει τελικά να θεωρηθεί σε βάθος χρόνου συνεχιστής της αρρωστημένης κατάστασης που δημιουργήθηκε, παρά τις προσπάθειες που αποδεδειγμένα έχει κάνει για να νοικοκυρέψει το επαγγελματικό τμήμα βόλεϊ του συλλόγου.

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που απαθανάτισε ο φακός του radiomax το απόγευμα της Κυριακής, πάντως, οι τρεις διοικητικοί παράγοντες του Εθνικού εμφανίζονται να εισέρχονται παρέα στο γήπεδο. Η κοινή αγάπη για τον Εθνικό, σε όποιο άθλημα και αν αυτός αγωνίζεται, βοηθά να παραμεριστούν (προσωρινά ή μόνιμα, μόνο οι ίδιοι ξέρουν) τα όποια ζητήματα έχουν ανακύψει σε σχέση με τις διοικητικές πράξεις ή παραλήψεις των προηγούμενων μηνών…