Ο προπονητής του Πανθρακικού στο… κατηγορητήριο του ανακριτή Ανδρεάδη κατά Μαρινάκη

Αν και πάνω κάτω ήταν γνωστό, επιβεβαιώθηκε από την αποκάλυψη του κατηγορητηρίου σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη που συντάχθηκε τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, ότι σε αυτό περιλαμβάνεται και το όνομα του νυν προπονητή του Πανθρακικού Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

marinakis-katigoria-eleftheropoulosΒεβαίως, στον προπονητή δεν αποδίδεται καμία μομφή και αυτό οφείλει σε όλους τους τόνους να διευκρινιστεί. Ωστόσο ο ανακριτής, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον Σκάι» του Κυριάκου Θωμαΐδη, φέρεται εκτός των άλλων να υιοθετεί ότι ο Ολυμπιακός και προσωπικά ο πρόεδρός του Β. Μαρινάκης ενδιαφέρθηκαν να επιβάλουν προ διετίας ως προπονητή στον Πανιώνιο τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Όπως είναι γνωστό, σε μια από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ και μελετήθηκαν προφανώς από τον εισαγγελέα, εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Β.Μ.) και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος (Γ.Β.) να προωθούν τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο του Πανιωνίου. Εμφανίζεται μάλιστα η ακόλουθη συνομιλία:

Γ.Β.: Θα κάνουν μια συνάντηση με τον Δερμιτζάκη (σ.σ: πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ) αύριο και θα του κάνουν μια αστεία πρόταση ώστε μετά αυτός να πει όχι…
Β.Μ.: Και πες του άμα θέλει το μισόοοο… μισθό, το δίνουμε εμείς για δώρο.

Στη συνέχεια, ο Γ. Βρέντζος παίρνει τηλέφωνο τον παράγοντα του Πανιωνίου (Ν.) και του ανακοινώνει την απόφαση Μαρινάκη:
Γ.Β.: Γι’ αυτό που συζητάμε για τον προπονητή…
Ν..: Ναι.
Γ.Β.: Θα σας κάνουμε και δώρο το μισό συμβόλαιο του Δημήτρη!

Μάλιστα, τις καταγγελίες είχε υιοθετήσει πέρυσι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στην σφοδρή επίθεση που είχε εξαπολύσει σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τότε μάλιστα είχε υποχρεωθεί να βγάλει διευκρινιστική ανακοίνωση – παρέμβαση ο ίδιος ο Ελευθερόπουλος, ο οποίος σημείωνε, μεταξύ άλλων:

«Στη χώρα που ζούμε η αξιοπρέπεια θεωρείται μειονέκτημα και η αποστασιοποίηση από την βρωμιά, θεωρείται ενοχή. Όσο και να θέλω να απέχω από επικοινωνιακά παιχνιδάκια εξουσίας που έχουν συνηθίσει να παίζουν εκατομμυριούχοι μεγαλοπαράγοντες, χρησιμοποιώντας ως πιόνιά τους, υποταγμένους και δουλοπρεπείς ανθρώπους, είναι αδύνατον να μην τους απαντήσω, από την στιγμή που ανέφεραν το όνομά μου. Οφείλω να προστατέψω τον εαυτό μου από τα τρωκτικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πριν αρκετό καιρό, βγήκε στη δημοσιότητα τηλεφωνική  ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ PANIONIOS - PANTHRAKIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)συνομιλία στην οποία δύο παράγοντες συζητούν για μένα, έπειτα από το επαγγελματικό ραντεβού μου με τον τότε αποκλειστικό υπεύθυνο του αγωνιστικού τμήματος του Πανιωνίου, τον κύριο Κουτλίδη. Σε αυτή την συνομιλία, ο οικονομικός διευθυντής του Πανιωνίου, ο κύριος Σουφλέρης, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, λέει, ότι σκέφτονται να με προσλάβουν ως προπονητή. Και το λέει σε εκπρόσωπο της ομάδας που μεγάλωσα και ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά, στον κύριο Βρέντζο, ο οποίος απαντάει ότι συμφωνεί με αυτή την επιλογή την οποία μάλιστα θέλει να στηρίξει, επειδή θεωρεί ότι είμαι από τους ελάχιστους της νέας γενιάς των Ελλήνων προπονητών που θα μπορούσε κάποια στιγμή να καθίσει, ακόμα και στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Αρχικά, να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ μεγάλη μου τιμή το γεγονός ότι μια ιστορική και μεγάλη ομάδα, όπως ο Πανιώνιος, με εμπιστεύθηκε στην πρώτη μου προπονητική χρονιά. Όπως θεωρώ επίσης, τεράστια τιμή, η μεγαλύτερη -βάσει τίτλων- ομάδα της χώρας, να βλέπει στο πρόσωπό μου έναν πιθανό μελλοντικό της προπονητή.

Όσον αφορά στην ουσία της συνομιλίας, σε όλες τις ομάδες του πλανήτη, συνηθίζεται να προηγούνται της πρόσληψης ενός προπονητή, συζητήσεις των παραγόντων με άλλους παράγοντες, με μάνατζερ και με ποδοσφαιριστές για την καλύτερη δυνατή συλλογή πληροφοριών και για την διαμόρφωση μιας όσο το δυνατόν πληρέστερης εικόνας. Η ύψιστη μορφή γκεμπελισμού, είναι η απομόνωση φράσεων και η χρήση τους κατά το δοκούν. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ενώ σε αυτή την ίδια συζήτηση ακούγεται επίσης ξεκάθαρα, ότι εγώ δεν θα έπρεπε να μάθω τίποτα για αυτή την συνομιλία, διότι όπως οι ίδιοι προεξόφλησαν, δεν θα αποδεχόμουν καμία πρόσληψη σε αυτή την περίπτωση, με αυτό το σκέλος της συνομιλίας, ουδείς ασχολήθηκε.

Ό,τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, ήταν εν αγνοία μου. Αυτό, είναι κάτι που το ξέρουν όλοι και πρώτοι απ’ όλους εκείνοι που πλήττουν την προσωπική και την επαγγελματική μου υπόσταση, χρησιμοποιώντας το όνομά μου, για λόγους που αφορούν αυτούς και όχι εμένα.

Υπενθυμίζω, επί τη ευκαιρία, ότι με εμένα προπονητή, στα περισσότερα παιχνίδια του πρώτου γύρου, οι Σάμαρης και Κολοβός, οι οποίοι ανήκαν ήδη στον Ολυμπιακό, δεν έπαιξαν μέχρις ότου να προσαρμόσουν το τεράστιο ταλέντο τους, στα τακτικά και αγωνιστικά μας ζητούμενα. Γεγονός που προφανώς, καταδεικνύει, ότι ως επαγγελματίας δεν είχα από πουθενά και από κάνεναν, καμία σχέση εξάρτησης.

Όπως δεν είχα και καμία διάθεση να μπω σε διάλογο, αλλά συνειδητοποίησα ότι ο δύσκολος δρόμος της σιωπής, εκλαμβάνεται ως ενοχή. Αρκετοί σύλλογοι με τους οποίους συζήτησα φέτος και που επιθυμούσαν να συνεργαστούμε, έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή, φοβούμενοι το ενδεχόμενο να χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τέτοιου είδους λασπολογία».

Όπως φαίνεται πάντως, η υπόθεση προσπάθειας επιβολής του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, είναι ένα από τα στοιχεία που αξιοποίησε ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς για να συντάξει το κατηγορητήριο σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Φυσικά και αυτό δεν είναι κάτι που ενοχοποιεί τον νυν τεχνικό του Πανθρακικού.

Και θα πρέπει όλοι να μην ξεχνάνε ότι τίποτα από αυτά δεν ενοχοποιεί ούτε καν τους κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς όλοι έχουν το τεκμήριο αθωότητας, μέχρι αποδείξεως του εναντίου στα δικαστήρια. Και η υπόθεση ακόμα έχει δρόμο, μέχρι να φτάσει εκεί…

marinakis-katigoria-eleftheropoulos