Ανακοίνωση ΕΣΗΕΜ-Θ για τις απειλές οπαδών κατά δημοσιογράφων στην Ξάνθη! Στην Δικαιοσύνη η υπόθεση…

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας και Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση την Δευτέρα, καταδικάζοντας την περίφημη ανακοίνωση των XanthiFans με την οποία γίνονταν… συστάσεις σε δημοσιογράφους αναφορικά με το τι πρέπει να γράφουν σε σχέση με την ομάδα τους.

Η ανακοίνωση τιτλοφορείταιΔημοσιογράφοι στο στόχαστρο οπαδικής βίας στην Ξάνθη” και αναφέρει τα εξής:

Η ΕΣΗΕΜΘ  καταδικάζει απερίφραστα την επιχείρηση στοχοποίησης δημοσιογράφων και τις απειλές που εκτοξεύτηκαν εις βάρος τους από σύνδεσμο οπαδών στην Ξάνθη. Η ενθάρρυνση της τυφλής αθλητικής βίας και του οπαδισμού είναι υπόθεση που οφείλει να απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ ιδιαίτερα εφιστούμε την προσοχή στις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες, οι οποίες με βάση τον νέο αθλητικό νόμο, έχουν αυξημένη ευθύνη για πράξεις και παραλείψεις των αναγνωρισμένων συλλόγων τους.

Η ελληνική κοινωνία και ο δημοσιογραφικός κόσμος έχουν ήδη αρκετά σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν  και δεν διαθέτουν την πολυτέλεια να απασχολούνται από την οπαδική βία, ενώ ο δημοσιογραφικός κόσμος έχει ήδη πληρώσει φόρο αίματος από παρόμοιες ανεύθυνες συμπεριφορές και επιθέσεις.

Ο εργασιακός εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών στην περιοχή κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης 24/9 στην Εισαγγελία της Ξάνθης μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου η δικαιοσύνη να διερευνήσει περαιτέρω την ύπαρξη ποινικών ευθυνών για εμπλεκομένους στην υπόθεση.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης εκδόθηκε νέα ανακοίνωση από τους XanthiFans με την οποία καταδικάζονταν η οπαδική βία και διευκρινίζονταν ότι όσα αναφέρθηκαν στην πρώτη τους ανακοίνωση δεν είχαν σκοπό ούτε να απειλήσουν ούτε να στοχοποιήσουν δημοσιογράφους.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ XANTHIFANS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ XANTHIFANS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ