Βαρύτατη η τιμωρία του Σολτάνι! Μεταμελημένος ο Αλγερινός, ζήτησε από τους πάντες συγνώμη

Βαρύτατη θα είναι κατά τα φαινόμενα η καμπάνα στον Καρίμ Σολτάνι για όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Καυτανζόγλειο. Τόσο ο τιμ μάνατζερ Γιώργος Κασναφέρης όσο και ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου προανήγγειλαν την τιμωρία του, αναφέροντας ωστόσο ότι πρόκειται για εσωτερικό θέμα της ομάδας.

Πέρα όμως από τα εσωτερικά, υπάρχουν και τα… εξωτερικά. Πιο συγκεκριμένα, τα όσα συνέβησαν στο 83′ της αναμέτρησης με τον Ηρακλή, εφόσον προφανώς έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνος, θα φέρουν πέρα από την όποια τιμωρία επιβάλει η ΠΑΕ στον παίκτη της και την τιμωρία του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League.

Καταρχήν έχουμε αποβολή, πράγμα που σημαίνει ότι δεδομένα ο Σολτάνι θα λείψει από το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πέραν αυτού όμως, η εξύβριση διαιτητή, εξαιτίας της οποίας βλέπει την δεύτερη κίτρινη και συνακόλουθα την κόκκινη κάρτα, επισύρει σύμφωνα με τον ΚΑΠ τουλάχιστον τρεις αγωνιστικές αποκλεισμό.

Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από το τι έχει γραφτεί στο φύλλο αγώνος, κάτι που ήδη έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι της Skoda. Ωστόσο δεδομένης και της αυστηρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν τα πράγματα οι νέοι δικαστές, ενδεχομένως η καμπάνα να είναι ιδιαίτερα βαριά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εργκίς Κάτσε του ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί στις αρχές της χρονιάς, τον περασμένο Γενάρη, με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών για εξύβριση του διαιτητή Χρήστου Μήτσιου, βάσει του άρθρου 10, παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Πριν τρία χρόνια ο Κατσουράνης, όταν ακόμα αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, είχε φάει βαριά καμπάνα έξι αγωνιστικών επειδή εξύβρισε τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, ο οποίος προηγουμένως του είχε δείξει την κίτρινη κάρτα. Η περίπτωση προσιδιάζει κάπως με το Σολτάνι.

Η ειδοποιός όμως διαφορά είναι ότι στις προαναφερθείσες περιπτώσεις οι παίκτες έχουν δει απευθείας κόκκινη, ενώ ο Σολτάνι βλέπει δεύτερη κίτρινη και δεν αποβάλλεται απευθείας. Ρόλο στην φάση, όπως αποδεικνύεται από τις κάμερες, έχει και ο τέταρτος διαιτητής που άκουσε και ενημέρωσε τον Τριτσώνη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σολτάνι θα χάσει κάποια από τα επόμενα παιχνίδια, ενώ εκτιμάται ότι θα κληθεί βάσει του εσωτερικού κανονισμού της Skoda Ξάνθη να πληρώσει και ένα βαρύτατο πρόστιμο (για την ακρίβεια θα του παρακρατηθεί μέρος του μισθού του). Οι φήμες πάντως που ακούστηκαν ακόμα και για διακοπή συμβολαίου δεν ευσταθούν.

Αφενός αποτελεί έναν από τους αγαπημένους παίκτες του Πανόπουλου, αφετέρουν είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στον κόσμο για το πάθος του αλλά και την ενσωμάτωσή του στην τοπική κοινωνία. Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά ότι πρόσφατα έστειλε την σύζυγο και την κόρη του να βγάλουν δελτίο στις Βασίλισσες και να ξεκινήσουν να παίζουν και αυτές στην γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης.

Πέραν αυτού όμως, ο Σολτάνι μετά το ματς έδειξε εμπράκτως ότι είχε μετανοιώσει για όσα έγιναν. Είχε εκτενή κουβέντα με τον Γιώργο Κασναφέρη και στα αποδυτήρια αλλά και στο πούλμαν της επιστροφής. Συνομίλησε και με τον Λουτσέσκου και με τον Γιάννη Παπαδημητρίου. Ζήτησε συγνώμη από όλους τους συμπαίκτες του.

Αλλά δεν έμεινε εκεί. Την ώρα που ακόμα περίμεναν, το ένα πίσω από το άλλο, τα λεωφορεία των δύο ομάδων για να φύγουν από το Καυτανζόγλειο, όπως έγινε γνωστό, ο Σολτάνι άδραξε την ευκαιρία, μπήκε σε αυτό του Ηρακλή και ζήτησε προσωπικά συγνώμη για την συμπεριφορά του από τους παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι αν υπήρξε συνάντηση και με τον Λάζαρ, που είχε αποτελέσει την πέτρα του σκανδάλου στην έκρηξή του. Αλλά αν υπήρξε, σίγουρα δεν είχαμε δεύτερο γύρο αντεγκλήσεων αλλά αντιθέτως, αμοιβαίες εξηγήσεις ώστε να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου.