Ντροπή! Προπόνηση με κουβάδες και πετσέτες στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης εν έτει 2015!!!

Αίσθηση έχει προκαλέσει σε όλη την χώρα η είδηση πως δύο παίκτες τραυματίστηκαν σοβαρά στον αγώνα χάντμπολ του ΠΑΟΚ με τον Δούκα στο κλειστό της Μίκρας, στην Θεσσαλονίκη, επειδή από την οροφή του γηπέδου έσταζαν νερά από την οροφή!

Δεν αποκλείεται ωστόσο να ζήσουμε ανάλογες τραγωδίες και στην Θράκη, αν δεν προσέξουν οι αρμόδιοι τα κλειστά γυμναστήρια της περιοχής. Παλιότερα είχαμε γίνει μάρτυρες καταστάσεων να βρέχει έξω και να βρέχει και… μέσα στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής. Την εβδομάδα που πέρασε το έζησαν αυτό όμως για τα καλά και οι αθλητές και όσοι προπονούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης.

Μπαίνοντας κανείς στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, το κλειστό γυμναστήριο – καμάρι της Αλεξανδρούπολης (καθώς δεν διαθέτει και κανένα άλλο), αυτό που έχει επιφορτιστεί ακόμα και με την φιλοξενία των ευρωπαϊκών αγώνων του Εθνικού, αντίκριζε κανείς κουβάδες και πετσέτες να βρίσκονται διάσπαρτα στο παρκέ για να συγκρατούν τα νερά της βροχής.

Περιττό να τονιστούν οι κίνδυνοι για την υγεία των αθλητών. Το ίδιο φαινόμενο είχε περίπου μία… δεκαετία να παρουσιαστεί στο Κλειστό Αλεξανδρούπολης και τότε η δημοτική αρχή Αλεξανδρή είχε φροντίσει να επιδιορθώσει το πρόβλημα. Πέρασαν όμως τα χρόνια και με δεδομένη την παλαιότητα του κτηρίου, παρουσιάστηκε ξανά, περίπου δέκα χρόνια μετά.

Ο υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης, απάντησε σε σχετικό ερώτημα της εφημερίδας “Γνώμη”: “Το καλοκαίρι υπήρξαν προβλήματα λόγω μιας έντονης χαλαχόπτωσης. Ορισμένα σημεία της ήθελαν επιδιόρθωση. Τα συνεργεία τις προηγούμενες ημέρες δούλεψαν, αποκατέστησαν το ένα τέταρτο της ζημιάς, αλλά μας πρόλαβε η καταιγίδα”.

Ο ίδιος συνέστησε υπομονή μερικές ημέρες για να επιδιορθωθεί το πρόβλημα, ενώ σε ερώτημα γιατί δεν έγιναν όλα αυτά νωρίτερα, όταν ήταν καλοκαίρι και δεν έβρεχε, η απάντηση είναι ότι… δεν υπήρχαν χρήματα (ενώ τώρα προφανώς βρέθηκαν!). “Το οικονομικό είναι ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο για ό,τι θέλουμε ή πρέπει να κάνουμε”, σχολίασε ο κ. Βαταμίδης.

gnomi 240915Ωστόσο τα νερά που στάζουν από την οροφή του Κλειστού Γυμναστηρίου είναι μόνο η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι αναφορικά με την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να προσφέρει τουλάχιστον τα βασικά στον αθλητισμό της πόλης, σχολιάζει ο υπεύθυνος Τύπου του ΤΑΑ Εθνικός  Αλεξανδρούπολης Γιώργος Πανταζίδης στο άρθρο του στην εφημερίδα “Γνώμη”.

Με τίτλο “Ιδού τα γήπεδά σας κύριε Δήμαρχε”, επισημαίνει ότι ζούμε την λογική του… παραλόγου μέσα από τις εκρήξεις του δημάρχου που “μετά από ρεπορτάζ, δηλώσεις, ανακοινώσεις για τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα του αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης ψέγει τα ΜΜΕ και τους εκπροσώπους των αθλητικών συλλόγων για μικροπρέπεια και άδικη κριτική”.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, πλέον έχουν αρχίσει να μαζεύονται πολλά προβλήματα. Αρχικά ήταν το θέμα του καταμερισμού των ωρών προπονήσεων στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” και το Κλειστό Προθερμαντήριο Μαΐστρου. Μετα οι παλινωδίες σχετικά με την χρήση του Παλαιού Κολυμβητηρίου. Ακολούθησε η κόντρα με την Λέσχη Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης.

Επειτα υπήρξε το θέμα με τον Όμιλο Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης και την έξωση από το ΤΟΛ λόγω… μη αδειοδότησης. Έπειτα υπάρχει η κατάσταση του προπονητικού κλειστού προπονητηρίου στίβου, κάτω από τις εξέδρες του “Φώτης Κοσμάς”. Προσθέστε και την κοινή επιστολή των ομάδων μπάσκετ της Αλεξανδρούπολης, που δεν έχουν… μπάσκετα και παρκέ για να προπονηθούν.

Σε όλα λοιπόν αυτά, αλλά και το ζήτημα που έχει προκύψει με την χρήση του νέου κολυμβητηρίου αλλά και την μετακύλιση του κόστους λειτουργίας του στους αθλητές, γεγονός που προκάλεσε εντάσεις και στην ολοκλήρωση του 1ου Συνεδρίου του ΜΓΣ Εθνικός το βράδυ του Σαββάτου, πρέπει πλέον να προσθέσουμε και το γεγονός ότι… στάζει η οροφή του “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” με την πρώτη καταιγίδα.

Το θέμα ανέδειξε με εκτενή τρόπο ο υπεύθυνος Τύπου του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Γιώργος Πανταζίδης στην εφημερίδα που εργάζεται, την “Γνώμη”, όπου μάλιστα η… βροχή μέσα στο Κλειστό έγινε (και ορθά) πρώτο θέμα. Κάλλιο να γίνει τώρα παρά όταν θα έχουμε τραυματισμούς αθλητών, όπως συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο Κλειστό της Μίκρας στην Θεσσαλονίκη.

Το ερώτημα είναι τι απαντά σε όλα αυτά ο δήμαρχος, γιατί τα υπαρκτά προβλήματα δεν καλύπτονται με την συμμετοχή του, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, στον αγώνα δέκα χιλιομέτρων του Run Greece. Η απάντησή του (λογικά από την ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, όπως συνηθίζει να κάνει) αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τους ανθρώπους του αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης…

gnomi 240915