Ματς “ζωής ή θανάτου” στη Νέα Σμύρνη για τον Πανθρακικό (18:15, LIVE ThrakiSportS)

Κρίσιμη αναμέτρηση “εξάποντου” με φόντο την παραμονή στην Super League, έστω και αν είμαστε μόλις στην πέμπτη αγωνιστική, γίνεται στη Νέα Σμύρνη, όπου το απόγευμα της Κυριακής ο Πανθρακικός φιλοξενείται από τον Πανιώνιο με στόχο, να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, την πρώτη του και στις αναμετρήσεις τους στις Αθήνα, ξεφεύγοντας από την τελευταία θέση της βαθμολογίας (18:15 – LIVE ThrakiSportS).

Ο Πανθρακικός προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με την Καλλονή και πιο πριν είχε τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ ο Πανιώνιος έχει να επιδείξει την εμφατική νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη αλλά ηττήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Τρίπολη με σχεδόν κατεβασμένα χέρια. Ουσιαστικά αναμετρώνται και δύο ομάδες που είχαν το καλοκαίρι περιορισμούς στις μεταγραφές και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι αποτελεί… τελικό για τους «κυανέρυθρους» και τους «πράσινους».

Επίσης είναι ένα παιχνίδι προπονητών. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επιστρέφει ως αντίπαλος στη Νέα Σμύρνη, στην μόνη ομάδα όπου έχει εμπειρία ως προπονητής στην Super League. Εκτός των πλάνων του όμως είναι οι Ιγκορ, Τζάνης και Μπουγαΐδης που δεν ακολούθησαν την αποστολή. Στον πάγκο του Πανιωνίου είναι ένας Θρακιώτης, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που από την ημέρα που πήγε στον Πανιώνιο έδωσε άλλον αέρα στους Νεοσμυρνιώτες και τους οδήγησε πέρυσι σχετικά άνετα στην παραμονή στην κατηγορία.

Κακή  είναι η προϊστορία του Πανθρακικού στη Νέα Σμύρνη με τέσσερις ήττες σε πέντε αγώνες και τα τέρματα συνολικά 3-11. Στην Κομοτηνή αντίθετα οι Θρακιώτες μετρούν 3 νίκες και δυο ήττες  στις 5 συναντήσεις των δύο ομάδων στην Κομοτηνή και τα τέρματα 7-4 υπέρ του των Θρακιωτών. Συνολικά ανεξαρτήτου έδρας η ομάδα της Κομοτηνής έχει αντιμετωπίσει 10 φορές τον Πανιώνιο μετρώντας 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες, με τα γκολ συνολικά να είναι 10-15.

Αναλυτικά οι 10 συναντήσεις των δύο ομάδων σε επίπεδο Super League:
2008-2009         Πανθρακικός – Πανιώνιος 1-0                    Πανιώνιος – Πανθρακικός 3-0
2009-2010         Πανιώνιος – Πανθρακικός 3-1                    Πανθρακικός – Πανιώνιος 0-1
2012-2013         Πανθρακικός – Πανιώνιος 1-2                    Πανιώνιος – Πανθρακικός 2-0
2013-2014         Πανιώνιος – Πανθρακικός  1-1                   Πανθρακικός – Πανιώνιος 4-1
2014-2015         Πανθρακικός – Πανιώνιος  1-0                   Πανιώνιος – Πανθρακικός  2-1

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ