Οι νικητές στο Run Greece της Αλεξανδρούπολης! Έγιναν ρεκόρ αγώνων σε όλες τις διαδρομές!!!

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τελικά από το πρωί στην Αλεξανδρούπολη παρά την πρόβλεψη της ΕΜΥ για βροχόπτωση, η άψογη διοργάνωση και η μαζική συμμετοχή των κατοίκων της πόλης που άκουσαν το κάλεσμα των διοργανωτών να σηκωθούν από τον καναπέ και να αφήσουν τα πληκτρολόγια, συνέβαλαν στο να καταρριφθούν πολλά ρεκόρ στο Run Greece της Αλεξανδρούπολης, που διεξήχθη το πρωί. Συγκεκριμένα,  «έπεσαν » τα ρεκόρ διαδρομής της Αλεξανδρούπολης στα 10χλμ τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

 width=

Στους άνδρες επικεφαλής τέθηκε από την εκκίνηση ο Γιώργος Κατάκαλος του ΟΚΑ Καβάλας που διατήρησε το προβάδισμά του και τερμάτισε σε χρόνο 35 λεπτών και 22 δευτερολέπτων καταρρίπτοντας την περσινή επίδοση του Απόστολου Γκάτζιο με 37.41.

«Είναι η πρώτη φορά που μετέχω σε αγώνα του Run Greece. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την επίδοσή μου, άλλωστε είναι ένα τεστ για την συμμετοχή μου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 8 Νοεμβρίου για τον οποίο προετοιμάζομαι. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Δημήτρη Θεοδωρικάκο», δήλωσε ο νικητής.

Την δεύτερη θέση πήρε ο Δημήτρης Βογιατζής με επίδοση 37.19 και τρίτος ο Κωνσταντίνος-Μάριος Δεληγιώργης με 38.21.

Ένα νέο ρεκόρ επίσης δημιούργησε στις γυναίκες η Μαργαρίτα Ντίνα (ΣΠΑΚ Νεάπολης) τερματίζοντας σε 41 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ της Λητούς Καλογιάννη με 49.42.

 width=

«Ηταν μια υπέροχη εμπειρία, όλα ήταν τέλεια στη διοργάνωση, βοήθησαν βεβαια και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες (σ.σ. ηλιοφάνεια με ελαφρά συννεφιά). Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ο κόσμος που είχε βγει στους δρόμους και μας χειροκροτούσε. Ήταν δεύτερη φορά που μετέχω σε αγώνα του Run Greece. Η επίδοσή μου δεν με ικανοποιεί αλλά είμαστε σε φάση προετοιμασίας», σχολίασε η νικήτρια.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε Μάρθα Παπαζαχαρία με χρόνο 47.06 και τρίτη η Κυριακή Τάρρου 47.39.

Στους αγώνες παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Γιώργος Πέτροβιτς, ο γενικός γραμματάς και πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αν Μακεδονίας Πασχάλης Μπούμπας ενώ ο οικοδεσπόστης, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, συμμετείχε στον αγώνα των 10.000 μέτρων.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι και στην απόσταση των 5.000μ”έπεσαν” τα ρεκόρ της διαδρομής στην Αλεξανδρούπολη (ρεκόρ αγώνων) τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.

 width=Ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής Μάριος Αποστολίδης, από την Κύπρο, ντουμπλάρισε τις νίκες του, αφού μετά την περσινή νίκη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και φέτος. Με την φετινή του επίδοση κατέρριψε το περσινό του ρεκόρ (17.06) και τερμάτισε σε 16.33. “Ξεκίνησα προετοιμασία πριν λίγες ημέρες και στόχος μας με τον προπονητή μου Πανίκο Κυπριανού ήταν ένας χρόνος κοντά στα 16.30. Πέτυχα 16.33 και είμαι ευχαριστημένος. Προετοιμάζομαι για τον νυχτερινό ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης” είπε ο Κύπριος Αθλητής και συμπλήρωσε. “Είναι ένας αγώνας που έλλειπε από την Θράκη και μου αρέσει να τρέχω εδώ. Ηδη έχω τρέξει δύο φορές, επιστρέφω στην Κυπρο φέτος μετά τις σπουδές μου αλλά πιστεύω οτι θα έρθω και του χρόνου”. 

Με επίδοση 17.37 τερμάτισε στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Ριζωνάκης και τρίτος ο Σαλί Τσιτάκ με 18.25.
Στις γυναίκες η Ερμιόνη Χασκή πέτυχε επίδοση 22.08 και σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην απόσταση της Αλεξανδρούπολης που κατείχε από τον περσινό αγώνα η Φωτεινή Σκαρλάτου με 23.17, η οποία φέτος τερμάτισε στην τρίτη θέση με 24.01 με δεύτερη την  Χρυσούλα Θεοχαρίδου με 23.33. Ρεκόρ επίσης σημειώθηκε και στις συμμετοχές, όπως σημείωσε το ThrakiSportS ήδη από το βράδυ του Σαββάτου, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση κατά 35% και έφτασαν τις 2.500 έναντι 1.700 πέρυσι.