Κατέρρευσε λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό του Σπάρταθλου ο Νίκος Σιδερίδης

Λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό και αφού είχε ήδη διανύσει 191 χιλιόμετρα από τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής τρέχοντας συνεχόμενα από ξημερώματα της Παρασκευής, ξεκινώντας κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τρέχοντας προς την Σπάρτη, ο Νίκος Σιδερίδης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Πρόκειται για αρκετά γνωστό στους Θρακιώτες υπερμαραθωνοδρόμο, τον σχεδόν… μόνιμο νικητή στον Δημοκρίτειο Δρόμο αλλά και στον αγώνα που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στα παράλια των νομών Ξάνθης και Καβάλας, ο οποίος ξεκίνησε από τα Άβδηρα. Την ανάρτηση και την φωτογραφία ανέβασε ο προπονητής του Γιάννης Τζανετάκης με το εξής σχόλιο:

Το 191ο χλμ έβαλε προσωρινό τέλος στο όνειρο. Η προσπάθεια του Ανθρώπου Nikos Sideridis να υπερβεί τον εαυτό του, μου θύμισε για μια ακόμη φορά την φθαρτότητα της φύσης μας, αλλά και την υπεροχή του πνεύματος πάνω στο σώμα. Έχουμε δημιουργηθεί για τον αγώνα αυτό. Ένα αγώνα οπου η παράδοση δεν είναι επιλογή. Αυτή η επιλογή που δεν έχει ποτέ στην ψυχή του ο Νίκος, μας οδήγησε στην απόφαση να τον πάρουμε αγκαλιά, μακρυά από έναν αγώνα που μπορεί να του στοίχιζε ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του. Δόξα τω Θεώ ο Νίκος είναι γερός και θα συνεχίσει τον αγώνα -λέξη ταυτόσημη με την λέξη ζωή. Έναν αγώνα στον οποίο ο τερματισμός είναι άγνωστος αλλά κοινός για όλους μας. Το θέμα είναι αν αγωνιζόμαστε και πως.