«Άναψαν» τα αίματα στο Συνέδριο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κατά την ομιλία του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη!

Έντονος διάλογος υπήρξε τις τελευταίες ώρες του συνεδρίου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, στο οποίο φιλοξενήθηκαν ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο αντιπεριφερειάρχης ‘Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς αλλά και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Αφορμή για να πυροδοτηθεί το κλίμα στάθηκε η φράση του δημάρχου πως στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου οι αθλητές μπορούν όλοι να αθλούνται δωρεάν.  Αυτά τα λόγια προκάλεσαν και την παρέμβαση ενός στελέχους του τμήματος κολύμβησης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης το οποίο είπε πως αυτό ενδεχομένως να γίνεται παντού, εκτός από την κολύμβηση.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης απαντώντας άρχισε να… διορθώνει τα λεγόμενά του, παραδεχόμενος ότι αυτό ισχύει. Αρχικά ανέφερε την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας και του Δήμου αλλά και τις παροχές που προσφέρει το υπερσύγχρονο αυτό κολυμβητήριο, “οι οποίες δεν μπορούν να καλυφτούν όλες από τον Δήμο και για αυτό χρειάζεται η συνδρομή και των αθλητών”, όπως μεταφέρει το radiomax.

Ωστόσο το κολυμβητήριο δεν είναι το μόνο πεδίο κριτικής από τον Εθνικό προς τον δήμαρχο, αφού έχουν ως γνωστόν προηγηθεί και οι δύο επιστολές σε οξύ ύφος που συνυπογράφονται από τον έφορο του τμήματος μπάσκετ Γιώργο Πασσιά και κάνουν λόγο ακόμα και για… “κοροϊδία” από την πλευρά του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, οι παραλείψεις του οποίου οδήγησαν σε… έξωση το μπάσκετ της πόλης.

Σε σχέση με το νέο κλειστό γυμναστήριο που είχε εξαγγελθεί τις παραμονές των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο Βαγγέλης Λαμπάκης αρνήθηκε ότι αυτός είχε υποσχεθεί την υλοποίηση τυο έργου και μετέφερε εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη στον τότε περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, λέγοντας πως “κάποιοι τάξανε πολλά αλλά δυστυχώς αυτά αυτή τη χρονική περίοδο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν λόγω της έλλειψης χρημάτων”.

Σε πυροσβεστικό ρόλο, ο μεταβατικός πρόεδρος του Εθνικού Γρηγόρης Καραπιπερης, αν και πολιτικά είναι αντίπαλος με τον Λαμπάκη, αποτελώντας άριστο γνώστη του θέματος, αποκάλυψε πως με εντολή του τότε υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Ορφανού δόθηκε έγκριση πραγματοποίησης μελέτης ανακατασκευής στέγης 2 εκατ. ευρώ και έγκριση πραγματοποίησης μελέτης 8 εκατ. ευρώ, αλλά στη συνέχεια ο επόμενος υφυπουργός ακύρωσε την απόφαση αυτή και μετέφερε τα κονδύλια στην… εκλογική του περιφέρεια.

Κάπως έτσι, έληξε με έναν μάλλον… περιπετειώδη, έντονο και (ίσως αποδειχθεί) γόνιμο τρόπο το 1ο Συνέδριο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης…