Ενας αντίπαλος λιγότερος για Εθνικό και Ορεστιάδα μετά το μπλοκ της ΕΕΑ στον Ηρακλή

Με 11 ομάδες και χωρίς τον Ηρακλή θα ξεκινήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το πρωτάθλημα της Volley League στις 24 Οκτωβρίου.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως αναμενόταν, άναψε κόκκινο στην αίτηση του νέου Ηρακλή Πετοσφαίριση για αδειοδότηση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα και για να μπορέσει η ομάδα να συμμετάσχει θα πρέπει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ή να εξοφλήσει ή να διακανονίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς παίκτες.

Αν αυτό δεν γίνει θα επισημοποιηθεί από την ΕΕΑ η μη αδειοδότηση του Ηρακλή, ο αθλητικός δικαστής θα απαγορεύσει την συμμετοχή στο πρωτάθλημα και η ΕΣΑΠ, αφού λάβει το σκεπτικό της απόφασης, θα ανακοινώσει και επισήμως την έναρξη του πρωταθλήματος με 11 ομάδες, αφού δεν προβλέπεται στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να καλυφθεί η θέση.

Αυτό θα είναι ασφαλώς πλήγμα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, αλλά την ίδια ώρα φέρνει δεδομένη λύπη αλλά και… ανακούφιση στις υπόλοιπες ομάδες, που δεν έχουν υψηλούς στόχους. Ειδικά στον Εθνικό, περίμεναν αυτήν την εξέλιξη για να διαμορφώσουν τις κινήσεις τους αναφορικά με το μπάτζετ της νέας σεζόν, που όπως έχει αποκαλύψει και ο Μουστακίδης είναι “ειδικού σκοπού”.

Με έναν λιγότερο αντίπαλο, σημαίνει ότι δεδομένα η μία ομάδα που θα υποβιβαστεί είναι ο Ηρακλής και κατά συνέπεια οι άλλοι 11 μονομάχοι θα δώσουν αγώνα απλά για να αποφύγουν την τελευταία θέση. Κατά συνέπεια, λιγοστεύουν κατά πολύ οι πιθανότητες κινδύνου υποβιβασμού για Εθνικό και Ορεστιάδα.

Στην Θεσσαλονίκη το κλίμα είναι βαρύ μετά την απόφαση της ΕΕΑ και οι διοικούντες τον «γηραιό» εξετάζουν τις επόμενες νομικές κινήσεις προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα στα σαλόνια. Ωστόσο οι κινήσεις, θα πρέπει να είναι άμεσες και θα είναι μόνο σε νομικό επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ουδείς στον Ηρακλή Πετοσφαίριση δεν πρόκειται να πληρώσει ή έστω να διακανονίσει τα χρέη των τελεσίδικων αποφάσεων για συμβόλαια παικτών από τον Γ. Σ. Ηρακλή προκειμένου να δουν να ανάβει πράσινο φως από την ΕΕΑ.

Αν και η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί, η ουσία είναι πως το νέο σωματείο Ηρακλής Πετοσφαίριση που προέκυψε με συγχώνευση εξακολουθεί να κουβαλάει τα χρέη του παλιού Ηρακλή, τα οποία αφορούν πάνω από 10 παίκτες που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Στην ομάδα του Πάτρα τώρα, το άκουσμα της είδησης έπεσε σαν ταφόπλακα στα όνειρα των αθλητών για την καριέρα τους. «Και τώρα εμείς τι κάνουμε;» έλεγαν οι νεαροί, κυρίως, αθλητές που ξαφνικά έναν μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος βρίσκονται ένα βήμα πριν το ταμείο ανεργίας.

Από την ομάδα είχαν ήδη φύγει οι ουκ ολίγοι Θρακιώτες που την ανέβασαν από την Α2 Κατηγορία στα μεγάλα σαλόνια, ωστόσο δεν αποκλείεται πρωτίστως ο Εθνικός και δευτερευόντως ο ΑΟΟ να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που θα δημιουργηθεί για να φέρουν στον Έβρο κάποιους από τους παίκτες που θα μείνουν ελεύθεροι και ενδεχομένως να ενδιαφέρουν τους Σάκη Μουστακίδη και Γιόχαν Ίσακσον.