Απέτυχαν να εκλεγούν βουλευτές και… ξέχασαν να πάνε στο γήπεδο Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέκος Κοντός

Η αποτυχία εκλογής των Αλέκου Κοντού και Ευριπίδη Στυλιανίδη στη νέα Βουλή έχει επιπτώσεις και στον… αθλητισμό. Οι δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ και τέως (πλέον) βουλευτές Ξάνθης και Ροδόπης ήταν και… φανατικοί φίλαθλοι.

kontos-gipedoΟ Κοντός συχνά πυκνά έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο των Πηγαδίων, μερικές φορές πέντε – δέκα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, με αποτέλεσμα να γίνεται από τους πάντες αισθητή η παρουσία του στην κερκίδα των επισήμων. Ωστόσο το βράδυ της περασμένης Τρίτης, πριν καν συμπληρωθούν δύο 24ωρα από την αποτυχία να εκλεγεί βουλευτής εξαιτίας αυτής της περίεργης και ακραίας εφαρμογής του εκλογικού νόμου, όσο αισθητή γινόταν τις προηγούμενες φορές η παρουσία του, τόσο ηχηρή ήταν η απουσία του από την κερκίδα του Skoda Xanthi Arena και το μεγάλο παιχνίδι της τοπικής ομάδας με τον Ολυμπιακό.

Αντιστοίχως, ούτε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΔΑΚ Κομοτηνής, για την αναμέτρηση του Πανθρακικού με την Καλλονή που είχε χαρακτηριστεί από τους πάντες στο στρατόπεδο των Κομοτηναίων ως “τελικός” παραμονής για την ομάδα της Ροδόπης (ο πρώτος από τους πολλούς που θα κληθούν να δώσουν, όπως δείχνουν τα πράγματα). Αν και στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν έχει εμφανιστεί γήπεδο, πάλι σε προεκλογική περίοδο, stylianidis-paidi-panthrakikosσυνοδεύοντας τον μεγάλο του γιο και παρόλο που υπάρχουν φωτογραφίες που τον δείχνουν να ψηφίζει μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια την Κυριακή στην Ξυλαγανή, τρεις ημέρες μετά δεν βρέθηκε στο γήπεδο για να ενισχύσει με την παρουσία του τον Πανθρακικό.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν βρέθηκαν ούτε και αυτοί που εξελέγησαν βουλευτές, αλλά αυτοί έτσι κι αλλιώς σπανιότατα έκαναν την εμφάνισή τους στα γήπεδα (σε καναν… τελικό και αν…).

Όμως οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέκος Κοντός ήταν συχνοί θαμώνες των συγκεκριμένων γηπέδων και η απουσία τους σχολιάζεται, όπως και η απουσία τους από την Βουλή αποτελεί πλήγμα για τις συγκεκριμένες ομάδες.

Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι και ο ένας και ο άλλος έχουν βοηθήσει αρκετά και με διάφορους τρόπους τον Πανθρακικό και στην Skoda Ξάνθη αντίστοιχα, όπως και άλλα ερασιτεχνικά σωματεία των εκλογικών τους περιφερειών. Έτσι και αλλιώς από την θέση της αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσαν να κάνουν και πολλά, αλλά εκτός Βουλής δεν θα μπορούν να κάνουν και τα λίγα που ενδεχομένως θα μπορούσαν…