Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Γκιρτζίκη στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή

Ένα τηλεφώνημα-έκπληξη δέχτηκε ο Σταύρος Κοντονής με την επιστροφή του στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης,  ο ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης επικοινώνησε με τον Κοντονή προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανατοποθέτησή του στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.

Ο Ζακυνθινός κυβερνητικός παράγοντας, αφού τον ευχαρίστησε, του επεσήμανε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος αθλητικός νόμος. Ιδιαίτερα, στάθηκε στον ορισμό τακτικών δικαστών στο διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο είναι ο τρίτος και τελευταίος βαθμός της αθλητικής δικαιοσύνης ως προς τα ποδοσφαιρικά θέματα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Σταύρος Κοντονής κατέστησε σαφές στον Ξανθιώτη πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, κάλεσε άμεσα στο γραφείο του εκπροσώπους από τις τρεις ελληνικές ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης) ώστε να τις ενημερώσει για το ενδεχόμενο αποκλεισμού τους από την Ευρώπη, για να ασκήσουν και αυτές πιέσεις προς την  ΕΠΟ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώνει τις τρεις ΠΑΕ που ότι θα επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο στην περίπτωση που η ΕΠΟ δεν συμμορφωθεί σε απόλυτο βαθμό με το νόμο και δεν τοποθετήσει τακτικούς δικαστές στο Διαιτητικό Δικαστήριο.Οι κυρώσεις αυτές μπορεί να φτάσουν και σε άρση της αναγνώρισης της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας από τη ΓΓΑ, η οποία ουσιαστικά σημαίνει… αποκλεισμό των τριών ομάδων από την Ευρώπη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γραφείο του κ. Κοντονή φέρονται να προσήλθαν ο επικεφαλής της διοίκησης του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιάκωβος Αγγελίδης και ο πρόεδρος του Αστέρας Τρίπολης (αλλά και της Super League) Γιώργος Μποροβήλος. Η πρόσκληση είναι κατ’ επείγουσα και έγινε από τον ίδιο τον υφυπουργό, που πλέον απειλεί τις ομάδες ακόμη και με αποβολή τους από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.