Μετά την δίωξη, γραπτή δήλωση μετάνοιας από τον Ραζβάν Λουτσέσκου μέσω του site της Skoda

Αργά μετά τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Γιώργος Σιμιτζόγλου αποφάσισε να κάνει ντεμπούτο στη νέα του θέαση ασκώντας πειθαρχική δήλωση κατά του Ραζβάν Λουτσέσκου για τις δηλώσεις του σε βάρος του διαιτητή Χρήστου Μήτσιου και την άποψή του ότι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως έχει αναφερθεί σχεδόν από τους πάντες, παρά τον φανερό εκνευρισμό του ρουμάνου τεχνικού, οι δηλώσεις διαμαρτυρίας κινήθηκαν σε απολύτως κόσμιο επίπεδο, χωρίς ύβρεις και απειλές, για αυτό και προκάλεσε έκπληξη η δίωξη του Λουτσέσκου και μάλιστα πριν καν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από τον επίμαχο αγώνα.

Τελικά το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του και υπό το βάρος προφανώς αυτής και των αυστηρών ποινών που επισύρει βάσει του νέου ΚΑΠ, προχώρησε σε διορθωτική δήλωση… μετάνοιας, αναγνωρίζοντας δίκαιο στον διαιτητή και εκτιμώντας τελικά ότι δεν επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Η δήλωση έχει ως εξής: «Οι αναφορές μου για τον διαιτητή του αγώνα SKODA ΞΑΝΘΗ – Ολυμπιακός που έγιναν μετά τη λήξη του ήταν εν θερμώ, με βάση την εικόνα που είχα από τον αγωνιστικό χώρο. Βλέποντας ξανά την επίμαχη φάση σε βίντεο, πιστεύω ότι η απόφαση του διαιτητή ήταν σωστή χωρίς να είναι αυτή αποκλειστικά υπεύθυνη στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.»

Αυτή η δήλωση βέβαια, δεν αναιρεί την δίωξη. Δίνει όμως πολλά περιθώρια στην Πειθαρχική Επιτροπή να ρίξει στα μαλακά τον Λουτσέσκου εφόσον πράγματι τον κρίνει ένοχο για δυσφήμηση του αθλήματος και των οργάνων του, εάν φυσικά δεν τον αθωώσει τελείως, δεδομένης και της κατακραυγής που υπήρξε μετά την δίωξη για το εντελώς άσκοπο και ανυπόστατο αυτής.