Με επταμελή συμμετοχή των Xanthi Runners ξεκινά κάτω από την Ακρόπολη το 33ο Σπάρταθλον

Στις 7.00 το πρωί της Παρασκευής (25/9) ξεκινά το Σπάρταθλον, ένας από τους ιστορικότερους αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο. Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται όπως και κάθε χρόνο έξω από το Ηρώδειο θέατρο κάτω από την Ακρόπολη.

Το Σπάρταθλον θεωρείται ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα. Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.

Στην εκκίνηση του 33ου Σπάρταθλον θα βρεθούν μάλιστα και επτά μέλη των Xanthi Runners. Ο λόγος για τους Γιάννη Πυργελή, Λεωνίδα Ξανθόπουλο και Ανδρέα Καμαριανάκη, με συνοδούς τους Σάκη Δασκαλόπουλο, Χρήστο Ευστρατίου, Τάσο Καλπάκη και Δημήτρη Μπαλτατζή. Συνολικά 380 αθλητές και αθλήτριες θα λάβουν μέρος, ανάμεσά τους και 65 Έλληνες – και ανάμεσα σε αυτούς οι Xanthi Runners.