Ειρωνεία! Πήρε βραβείο ήθους στην κλήρωση της Basket League ο ΚΑΟΔ που χάνει και το τρένο της… ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Ο ΚΑΟΔ πήρε για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία το βραβείο ήθους. Όμως φαίνεται ότι η ηθική στο σύγχρονο μπάσκετ και γενικά στον σύγχρονο επαγγελματικό αθλητισμό δεν αρκεί, με αποτέλεσμα η ομάδα πλέον να έχει οδηγηθεί χωρίς το παραμικρό χρέος στην απόλυτη διάλυση.

«Καλησπέρα σας! Είναι η δεύτερη φορά που η Δράμα παίρνει το βραβείο ήθους. Εκπέμπουμε υγεία. Οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν τα πάνδεινα. Ευχαριστούμε, εύχομαι υγεία σε όλους», είχε πει ο πρόεδρος των Δραμινών Άρης Ιωαννίδης στην προηγούμενη βράβευση.

Πλέον δεν οφείλει να μιλάει σε παρελθοντικό χρόνο. Κατέβαλαν τα πάνδεινα. Δεν τα κατάφεραν όμως. Το καλοκαίρι αναζήτησαν νέους χρηματοδότες. Δεν βρήκαν ανταπόκριση. Ο ΚΑΟΔ δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στην Α1 Κατηγορία. Έπεσε οικειοθελώς στην Β’ Εθνική. Ούτε και εκεί όμως δήλωσε συμμετοχή.

Μοιραία πέφτει στο ερασιτεχνικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Όμως η κλήρωση έχει γίνει και ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, για να μπορέσεις να λάβεις μέρος πρέπει να έχει δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή. προπάντων να έχεις παίκτες. Ο ΚΑΟΔ δεν διαθέτει πλέον. Όλα τα συμβόλαια έχουν λυθεί.

Ενα παιδικό τμήμα – και μόνο αυτό – θα θυμίζει σε όλους στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ότι κάποτε υπήρχε ένα δεύτερο ισχυρό σωματείο της στην Basket League, που δεν άντεξε την ασφυκτική οικονομική πίεση και οδηγήθηκε στην διάλυση, χωρίς να έχει όπως λένε οι ιθύνοντές του το παραμικρό χρέος.

Απλά και μόνο, επειδή οι ιδιοκτήτες και οι διοικούντες του, διατήρησαν μέχρι τέλους το ήθος που τους διέκρινε και για το οποίο βραβεύθηκαν τρεις φορές, και δεν θέλησαν ποτέ να μπουν στο τρυπάκι να δημιουργήσουν χρέη…