Η ανακοίνωση των XanthiFans για την έφοδο της Αστυνομίας και το προσωρινό λουκέτο στο στέκι τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν το απόγευμα οι XanthiFans σε σχέση με την έφοδο της Αστυνομίας το βράδυ της Τετάρτης στον χώρο τους και το προσωρινό λουκέτο που μπήκε σε αυτόν, για τυπικές παρατυπίες που όπως υποστηρίζουν οφείλονται στην διοικητική γραφειοκρατία του κράτους και σύντομα θα ρυθμιστούν.

Ουσιαστικά με την ανακοίνωσή τους, οι XanthiFans επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας όσα αναφέρθηκαν στο εκτενές ρεπορτάζ του ThrakiSportS για την αστυνομική επιχείρηση, τους λόγους που αυτή πραγματοποιήθηκε και τα αποτελέσματά της (θυμηθείτε το ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση των XanthiFans έχει ως εξής:

Ενημερώνουμε τα μέλη μας και το φίλαθλο κοινό της πόλης μας πως την Τετάρτη 23/09, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, πραγματοποιήθηκε έλεγχος της Αστυνομίας στα γραφεία του συνδέσμου μας. Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά την εφαρμογή των πρόσφατων νόμων για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα και οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους συνδέσμους της πόλης.
Η θέση του συνδέσμου ήταν, είναι και θα είναι αποδεδειγμένα και πάγια κατά της βίας και ως εκ τούτου στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους χώρους μας δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο ή ακόμα και μεμπτό. Λόγω, όμως, της μη αναγνώρισης του συλλόγου μας ως Λέσχη Φιλάθλων από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εφαρμόστηκε η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ αναστολή της λειτουργίας του χώρου. Από την πλευρά του ο σύνδεσμος είχε ήδη προχωρήσει αρκετά τη διαδικασία αδειοδότησης με το νέο καθεστώς, με κατάθεση υποδειγματικού (όπως χαρακτηρίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) φακέλου, συνεχίζοντας την προσπάθεια να είναι πάντα νομότυπος και ο έλεγχος αυτός μας βρήκε στην αναμονή της απάντησης από την ΓΓΑ. Επομένως η προσωρινή καθυστέρηση της αδειοδότησης είναι γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Φυσικά η προσπάθεια να αρθεί η αναστολή λειτουργίας του χώρου είναι πυρετώδης και συνεχής.
Παρακαλούμε τους φίλους και τα μέλη μας, λοιπόν, να κάνουν την ανάλογη υπομονή έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο χώρος με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.