Διαψεύδει ο Πανθρακικός (αλλά… μόνο προφορικά) ότι υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Απέφυγε ο Πανθρακικός να εκδώσει μια ανακοίνωση διάψευσης σε σχέση με τα δημοσιεύματα αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης, που θέλουν την ομάδα της Κομοτηνής να αποτελεί πρώτο φαβορί για να αποχωρήσει πρόωρα από το πρωτάθλημα υπό το βάρος των οικονομικών του προβλημάτων, ακολουθώντας το περσινό παράδειγμα των Νίκη Βόλου και ΟΦΗ.

Το θέμα απασχόλησε τη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών μετά τον αγώνα Πανθρακικού – Καλλονής, καθώς τέθηκε το ερώτημα από τους δημοσιογράφους (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στην ίδια μοίρα με σοβαρά προβλήματα φέρεται να βρίσκεται και η Καλλονή, αν και υπήρξε κατηγορηματική διάψευσή από τον προπονητή Θαλή Θεοδωρίδη, που δήλωσε μεν άγνοια για όσα έχουν γραφτεί αλλά πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση για εμάς, ο πρόεδρός μας είναι συνεπής προς όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας»).

Αναφορικά με τον Πανθρακικό, ο νέος του προπονητής Δημήτρης Ελευθερόπουλος δήλωσε επίσης άγνοια για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα (δεν είναι ένα αλλά τουλάχιστον δύο, αρχικά από το Sportdog και στην συνέχεια από το Goal), διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι μια στάση ζωής που έχει από την περίοδο που ήταν παίκτης και διατηρεί και στα χρόνια που κάνει καριέρα ως προπονητής. Πρόσθεσε δε ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν διαταράσσουν ούτε επηρεάζουν το οικογενειακό κλίμα της ομάδας της Ροδόπης.

Μετά το τέλος των συνεντεύξεων, ωστόσο, παρενέβη στους δημοσιογράφους ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Πανθρακικός Χάρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να υποβαθμίσει την εγκυρότητα των αθηναϊκών δημοσιευμάτων, που έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία, υποστηρίζοντας πως «δεν ευσταθούν». Αμέσως μετά, στην παρατήρηση ότι η διοίκηση των πρασίνων δεν εξέδωσε κάποια επίσημη ανακοίνωση διάψευσης, απάντησε πως «ούτε προτίθεται να εκδώσει, αυτό που σας λέω εγώ είναι επίσημο».

Ωστόσο η (προφορική) διάψευση δείχνει να αφορά μόνο το κομμάτι που έχει να κάνει με το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα και η επιλογή να γίνει στο… μιλητό και… αφορμής δοθείσης και όχι με έναν πιο επίσημο τρόπο  –  όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της ομάδας Κ15 που είχε φημολογηθεί ότι δεν θα κατέβει στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Super League αλλά διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την ΠΑΕ  –  αντί να κατευνάσει, έχει τελικά φουντώσει τις φήμες.

Σε κάθε περίπτωση, τα δημοσιεύματα δεν μιλάνε μόνο όμως για κίνδυνο αποχώρησης, κάτι που φυσικά όλοι απεύχονται. Μιλάνε και για οφειλή 10.000 ευρώ που πληρώθηκε την τελευταία στιγμή στον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας Ντίνο Σέρεμετ, για νέα οφειλή προς τον συγκεκριμένο παίκτη αλλά και για προσφυγή του Διονύση Μακρυδημήτρη, που ήδη έθεσαν και εξακολουθούν να θέτουν σε κίνδυνο τιμωρίας αφαίρεσης βαθμών την ομάδα της Κομοτηνής.

Θα ήταν καλό, αν δεν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες που μεταδίδονται ως γεγονότα, να υπάρξει γραπτώς μια διάψευση, για να μην ανησυχεί άδικα ο κόσμος. Διαφορετικά, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία και τα δημοσιεύματα αυτά να ανακυκλώνονται και τελικά να δημιουργούν μια ακόμα πιο δυσάρεστη κατάσταση για τον Πανθρακικό, που επιτείνει το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την μικρή συγκομιδή και τις κακές εμφανίσεις της ομάδας στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Τέλος, καλό θα ήταν οι όποιες διαψεύσεις να μην γίνονται… ευκαιρίας δοθείσης, αλλά πρωτίστως να γίνονται στην πηγή των δημοσιευμάτων, εν προκειμένω εφόσον έχει επιλεγεί να μην βγει ανακοίνωση, να υπάρξει επικοινωνία με το Sportdog και το Sentragoal, ώστε έστω να βγουν από αυτά τα μέσα τα όποια διορθωτικά κείμενα (αν είναι επιθυμία φυσικά της διοίκησης να μην υπάρχει αυτή η εντύπωση που έχει σχηματιστεί στο πανελλήνιο).

Δείτε τις απαντήσεις των δύο προπονητών για το θέμα που έχει δημιουργηθεί, όπως καταγράφηκαν από την κάμερα του InKomotini: