Βασικός ο ένας θρακιώτης, αλλαγή ο άλλος, πάγκο ο τρίτος στη λευκή ισοπαλία της Εθνικής Παίδων με Δανία

Με τον κομοτηναίο κεντρικό αμυντικό Θανάση Γιανναράκη βασικό και με πολύ καλύ απόδοση και τον ξανθιώτη επιθετικό Γιώργο Ξενιτίδη να μπαίνει στο τέλος ως αλλαγή αλλά να δέχεται μια κίτρινη κάρτα, η Εθνική Ομάδα Παίδων αναδείχθηκε ισόπαλη άνευ τερμάτων με την αντίστοιχη της Δανίας στην πρεμιέρα του 8ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Ισλανδία.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς αξιόλογες ευκαιρίες από τις δύο ομάδες, πλην των Χατζηδίμπα (15΄) και Όντγκααρντ (25΄). Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης οι Δανοί μπήκαν δυνατά και απείλησαν πολλές φορές την ελληνική εστία, όμως ο Σιαμπάνης την διατήρησε ανέπαφη, πραγματοποιώντας σωτήριες επεμβάσεις στις προσπάθειες των Όκελς (60΄), Γουίντ (72΄, 80΄), Γιάκομπσεν (73΄) και Όντγκααρντ (79΄).

Ο Ιρλανδός διαιτητής της αναμέτρησης Ρομπ Ρότζερς παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Ιγκμπινόμπα, Μανωλάκη και Ξενιτίδη. Ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού Γιώργος Τζελέπης που επίσης έχει κληθεί στην Εθνική παίδων, δεν χρησιμοποιήθηκε σε αυτόν τον αγώνα. Στο άλλο ματς του ομίλου η διοργανώτρια Ισλανδία επικράτησε του Καζακστάν με 5-0.

ΔΑΝΙΑ: Όλσεν, Ένεμαρκ, Γιάκομπσεν, Σόρενσεν, Όντγκααρντ, Άπελτ (70΄ Γουίντ), Όκελς, Μπρους (70΄ Μίκελσεν), Ράσμουσεν, Μπεχ, Πούλσεν
ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης, Γιαναράκης, Δημητρίου, Λώλος, Τσιμπούκας, Ιγκμπινόμπα, Χατζηδίμπας, Νεοφυτίδης, Κωστανάσιος (80΄ Αποστολάκης), Τζοβάρας (51΄ Μανωλάκης), Καμπέτσης (69΄ Ξενιτίδης)

Στην φωτογραδφία οι Γιανναράκης (δεύτερος από αριστερά) και Ξενιτίδης (δεξιά) μαζί με τους Κυριαλάνη και Παπάζογλου, τα άλλα δύο θρακιωτάκια της Εθνικής Παίδων που έλαβαν μέρος στην προετοιμασία της ΕΘνικής Παίδων στην Ουαλία πριν ένα μήνα αλλά δεν κλήθηκαν τελικά στην Εθνική για τα επίσημα παιχνίδια (θυμηθείτε το ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ).