Νυχτερινή έφοδος της Αστυνομίας σε Συνδέσμους Οπαδών στην Ξάνθη! Λουκέτα και… συλλήψεις

Έφοδο σε συνδέσμους οπαδών που έχουν την έδρα τους στην Ξάνθη πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης η Αστυνομία, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης για να ελεχθεί η νομιμότητά τους με βάση τον νέο νόμο Κοντονή για την αντιμετώπιση της βίας.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, η Αστυνομία έκανε έφοδο στο στέκι των XanthiFans, του συνδέσμου οπαδών της Skoda δηλαδή, αλλά και στον τοπικό σύνδεσμο του Παναθηναϊκού. Διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε σχέση με την λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να σφραγιστούν και να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία οι υπεύθυνοί τους.

Αυτοί ήταν ο πρόεδρος των XanthiFans Αριστοκλής Καραμανίδης και ο υπεύθυνος για τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού, οι οποίοι οδηγήθηκαν στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Λίγο αργότερα πάντως αφέθησαν (ορθώς) ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Πρέπει να τονιστεί ότι δεν βρέθηκε το παραμικρό ενοχοποιητικό στοιχείο στους συνδέσμους, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS. Το μόνο ζήτημα που δημιουργήθηκε και είναι περισσότερο γραφειοκρατικής φύσης, οδηγώντας σε όλη αυτήν την περιπέτεια, έχει να κάνει με την αναγνώρισή τους από τις ΠΑΕ αλλά και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όπως ενημερώνουν οι υπεύθυνοι των Συνδέσμων το ThrakiSportS, όλα τα έγγραφα που απαιτούνται βρίσκονταν στην διάθεση των αρχών, εκτός από τις τελευταίες εγκρίσεις που απλά έχουν καθυστερήσει λόγω της απραξίας της διοίκησης όλο το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Μόλις πέσουν αυτές οι υπογραφές, οι σύνδεσμοι θα είναι νομιμότατοι.

Εξαιτίας όμως αυτής της καθυστέρησης, για τυπικούς καθαρά λόγους βρέθηκαν… παράτυποι και έτσι οι αστυνομικοί, που έλαβαν την εντολή να πραγματοποιήσουν τους ελέγχους για τη νομιμότητά τους, όφειλαν ακολουθώντας το γράμμα του νόμου, να συλλάβουν τους υπευθύνους τους και να προχωρήσουν σε αυτόφωρη διαδικασία.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ανάλογοι έλεγχοι έγιναν ή πρόκειται να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα και στους συνδέσμους οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη (ίσως να υπήρξε “αναβολή” λίγων ωρών λόγω του μεταξύ τους αγώνα), αλλά και σε γραφεία συνδέσμων σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Βάσει νόμου, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ίδια. Εφόσον απουσιάζουν τα απαραίτητα έγγραφα, ανάμεσά τους και αυτό της πιστοποίησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στους Συνδέσμους (που θεωρούνται πλέον “Λέσχες” με την ευθύνη για τη λειτουργία τους να βαρύνει και τις ομάδες) θα μπαίνει λουκέτο και οι υπεύθυνοί τους θα συλλαμβάνονται.

Είναι προφανές από την συντονισμένη αυτή επιχείρηση της Αστυνομίας ότι προϋπήρχε  άνωθεν (πολιτική ενδεχομένως;) εντολή για να ελεγχθεί το καθεστώς των συνδέσμων οπαδών στην περιοχή και να εναρμονιστεί η λειτουργία τους με τη νέα αυστηρή νομοθεσία του Νόμου Κοντονή, που απαιτεί άδειες τόσο από τις ομάδες που υποστηρίζουν οι οπαδοί όσο και από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.