Με κορυφαίο τον… Πέτρογλου η φιλική “ρεβάνς” της Ορεστιάδας επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Με κορυφαίο σκόρερ τον… Πέτρο Πέτρογλου, ο οποίος αγωνίστηκε και σημείωσε μάλιστα 13 πόντους, ο ΑΟ Ορεστιάδας νίκησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-1 σετ σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο “Νίκος Σαμαράς”.

Επρόκειτο ουσιαστικά για την άτυπη ρεβάνς της φιλικής αναμέτρησης που έδωσαν οι δύο ομάδες στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” την περασμένη Παρασκευή. Ήταν ο πρώτος εντός έδρας αγώνας για τον ΑΟΟ, που φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ την Παρασκευή και το Σάββατο.

Από την άλλη πλευρά, κορυφαίος για τον Εθνικό ήταν ο αρχηγός του Ανέστης Δαλακούρας με 14 πόντους, αν και αγωνίστηκε μόλις σε τρία από τα τέσσερα σετ της αναμέτρησης. Απουσίασε ως γνωστόν ο Άντριτς, ενώ δοκιμάστηκε ένας βούλγαρος ονόματι Κράτσεφ.

Απουσίες είχε και ο ΑΟΟ, καθώς ο κολομβιανός Αγκουιλα απουσιάζει με την Εθνική Κολομβίας, με αποτέλεσμα να πάρει τον ρόλο του βασικού πασαδόρου ο Γιάννης Σκαρλατίδης. Θετική εντύπωση προκάλεσε ακόμα η παρουσία αρκετού κόσμου στην κερκίδα, για τα δεδομένα ενός φιλικού αγώνα.

Αγωνιστικά, ο Εθνικός ξεκίνησε πιο δυνατά και προηγήθηκε, αλλά γρήγορα ο ΑΟΟ και κυρίως ο Πέτρογλου ανέβασαν στροφές, με δικό του άσσο ολοκληρώθηκε το δεύτερο σετ και μετά την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι έδειξαν πιο δυνατοί και έφτασαν στη νίκη.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης με 3-1 σετ, παίχτηκε και ένα πέμπτο για λόγους προπόνησης, δίκην τάι μπρέικ, το οποίο είχε συγκλονιστική εξέλιξη και κατέληξε στον Εθνικό με 16-18.

Τα σετ : 21-25, 25-20, 25-21, 25-18 (και 16-18)

ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Γιοχαν Ισακσον): Σκαρλατίδης, Μίλιτς, Χήρας, Ριζόπουλος, Βουκανίσοβιτς, Γκούσταφσον, Κωνσταντινίδης (λ) / Αντωνιάδης, Πέτρογλου, Πεντίδης, Χουσίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Κασαμπαλής, Ιλιτς, Κ. Δαλακούρας, Α. Δαλακούρας, Κιόσης, Τουρζανιαν, Δαριδης (λ) / Κράτσεφ, Βλαχόπουλος, Τσέλιος, Χαραλαμπίδης