Έξαλλος με την διαιτησία ο Λουτσέσκου! Δείτε την φάση του πέναλτι που προκάλεσε την έκρηξή του…

Για επηρεασμό του αποτελέσματος από τις αποφάσεις του διαιτητή μίλησε ξεκάθαρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόσο στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της Nova μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό όσο και αμέσως μετά, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

«Είναι δύσκολο να αναλύσεις το παιχνίδι και να είσαι ξεκάθαρος, καθώς το αποτέλεσμα επηρεάστηκε από τον διαιτητή. Ήταν καθαρό πέναλτι για εμάς κι αντί να προηγηθούμε, προηγήθηκε ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός, Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει στο δεύτερο μέρος εάν δινόταν», ανέφερε αρχικά στις τηλεοπτικές του δηλώσεις.

«Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Εμείς είμαστε η μικρή, ξέρουμε ότι υπάρχει διαφορά ποιότητας αλλά είναι δύσκολο να είσαι στο επίπεδο μίας τέτοιας μεγάλης ομάδας. Στο δεύτερο μέρος είχε μεγάλες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός. Μετά το 1-1 είχαμε κι εμείς ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, προσπαθήσαμε να είμαστε οργανωμένοι, πετύχαμε ένα γκολ, κάναμε λάθος κι ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα και το πληρώσαμε. Είναι λογικό να είμαστε δυσαρεστημένοι, ήταν ισορροπημένο παιχνίδι μέχρι το 42′, παίξαμε καλά, αλλά όταν γίνεται αυτό που σας είπα και στην αρχή, επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία της ομάδας», συμπλήρωσε ο Λουτσέσκου.

Και επειδή θα μπορούσε να ειπωθεί ότι αυτά τα είπε εν θερμώ, ο ρουμάνος τα επανέλαβε και αρκετά λεπτά μετά στην συνέντευξη Τύπου.

«Ακόμα και αν ηρέμησα μετά το τέλος του παιχνιδιού συμφωνώ με ό,τι δήλωσα στο τέλος του αγώνα. Είναι δύσκολο να αναλύσουμε το παιχνίδι καθώς επηρεάστηκε το παιχνίδι από μία λάθος απόφαση του διαιτητή στη φάση του πέναλτι και ίσως να ήταν 1-0 υπέρ μας. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν ήταν πέναλτι γιατί είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα με φανταστική απόδοση του κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά εμείς παίξαμε με τις πιθανότητές μας και το πνεύμα μας για να παλέψουμε. Μέχρι τη φάση του 42ου λεπτού, σε μία φάση δική μας περάσαμε στο γκολ του αντιπάλου, ήταν ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι και θεωρώ ότι καταφέραμε να πιέσουμε και να παίξουμε με κάποιες κόντρες στην πλάτη του αντιπάλου. Και φυσιολογικά όταν δέχεσαι ένα γκολ από τον Ολυμπιακό, να μην είσαι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση.

Αλλά μετά την  κουβέντα που είχαμε στα αποδυτήρια καταφέραμε να ισοφαρίσουμε σε 1-1 και σκεφτόμουν τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν το αποτέλεσμα ήταν 1-0 υπέρ μας και όχι υπέρ του Ολυμπιακού. Από εκείνη τη στιγμή και μετά το παιχνίδι ήταν στον έλεγχο του Ολυμπιακού, καθώς αναγκάστηκε να πιέσει και κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στις πλευρές μας έχοντας δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρουν.

Δυστυχώς κάναμε ένα λάθος στη φάση του πέναλτι, από την αρχή της φάσης. Είχαμε μία δική μας μπάλα και έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα αυτή την κατάσταση. Χάσαμε εύκολα την μπάλα και δώσαμε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να προηγηθεί με το πέναλτι. Ο Ολυμπιακός μετά έλεγχε τον αγώνα και ήταν δύσκολο για εμάς, ενώ σκόραρε και τρίτο γκολ.

Πρέπει να πω όμως ότι μετά είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες επίσης και αναπαλαιώνοντας είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός και δύο εμείς. Ακόμα και αν πούμε ότι ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη με την απόδοση που είχε, πρέπει να ρωτήσω τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε αυτό το λάθος του διαιτητή. Είναι μία τεράστια ομάδα με δυνατούς ποδοσφαιριστές απ’ όλες τις απόψεις και δεν για αυτό τιμωρούν το οποιοδήποτε λάθος του αντιπάλου. Παίζουμε με όποιες πιθανότητες έχουμε και με το παραμικρό λάθος απέναντι σε τέτοιες ομάδες τιμωρούμαστε».

Σε σχέση με το επόμενο παιχνίδι με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, σχολίασε: «Θα δούμε πλέον το επόμενο ματς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε σήμερα».

Δείτε την φάση στην οποία η Ξάνθη ζητάει πέναλτι με το αποτέλεσμα να είναι ακόμα 0-0 και η οποία στάθηκε η αφορμή για τον Λουτσέσκου να δηλώσει πως το αποτέλεσμα επηρεάστηκε από την διαιτητή, καθώς σχεδόν στην αμέσως επόμενη οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στα Πηγάδια με τον Ντουρμάζ: