Απίστευτο! Πειθαρχική δίωξη στον Λουτσέσκου επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την διαιτησία με τον Ολυμπιακό!

Πειθαρχική δίωξη άνευ ουσιαστικού λόγου και χωρίς να έχει ειπωθεί κάτι που να μπορεί να χαρακτηριστεί δυσφημιστικό, άσκησε –σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Άρης Ασβεστάς στο sdna- ο νέος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου σε βάρος του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο προπονητής της Ξάνθης ανάφερε το εξής: «Ο διαιτητής επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα και δεν δέχομαι τίποτα άλλο. Ο διαιτητής γύρισε το παιχνίδι πολύ πίσω. Πολλά χρόνια πίσω». Μάλιστα, επέμεινε στην δήλωσή του αυτή τόσο στη Nova όσο και μετά, στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι αν είχε δοθεί το πέναλτι πριν ανοίξει το σκορ ο Ντουρμάζ, το ματς θα ήταν διαφορετικό.

Ο κ. Σιμιτζόγλου στο… ντεμπούτο του ως ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, έκρινε πως οι παραπάνω δηλώσεις αποτελούν «δυσφήμιση του αθλήματος» και του άσκησε πειθαρχική δίωξη για «δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος ποδοσφαιρικών αρχών – οργάνων – διαιτητών». Ωστόσο, όπως αναφέρει και ο Ασβεστάς, διαβάζοντας κανείς τη δήλωση αυτή, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι είναι ό,τι πιο… λάιτ μπορεί να ειπωθεί για έναν διαιτητή. Πόσω μάλλον όταν ο προπονητής της Ξάνθης δεν έχει χρησιμοποιήσει τον παραμικρό χαρακτηρισμό.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος στο μεταμεσονύχτιο άρθρο του, «η  “ποινικοποίηση” της απλής διαμαρτυρίας για τη διαιτησία αποτέλεσε έργο των αλήστου μνήμης πρώην ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, Πετρόπουλου και Καρρά, ώστε άπαντες να φιμώνονται και τα διαιτητικά “εγκλήματα” να συγκαλύπτονται! Και είναι ασφαλώς ιδιαίτερα απογοητευτικό να διαπιστώνουμε ότι και ένας… κανονικός και εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός όπως ο κ. Σιμιτζόγλου, ακολουθεί το ίδιο δρόμο».

Πλέον ο Λουτσέσκου αναμένεται να κληθεί από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και απειλείται με πρόστιμο 20.000 ευρώ, σύμφωνα με το νέο και αυστηροποιημένο Πειθαρχικό Κώδικα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας…