Τι έγραψε ο τουρκικός Τύπος για την εκλογή 4 μουσουλμάνων βουλευτών στην Θράκη

Πρωτοσέλιδοι τίτλοι «η μειονότητα έγραψε ιστορία», «η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα εξέλεξε 4 βουλευτές» και «στο ελληνικό κοινοβούλιο αυξήθηκε ο αριθμός των Τούρκων σε 4», εμφανίζονται από τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ιστοσελίδες εφημερίδων και ειδησεογραφικά πρακτορεία της γειτονικής Τουρκίας.

 />Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Ελλάδα, έδωσε το έναυσμα για μετάδοση της είδησης ότι επανεκλέχτηκε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Και μπορεί τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων να επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στην Αριστερή κυβέρνηση, τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και την επόμενη μέρα, ωστόσο ο τουρκικός Τύπος ήταν στραμμένος προς την Θράκη και τη μειονότητα.</p><div id=

Ο «Χ» αλίευσε δημοσιεύματα με αναφορές στην εκλογή 4 βουλευτών από τη μειονότητα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, από ιστοσελίδες εφημερίδων και ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως, BUGÜN,  trthaber, Al Jazeera Turk, Dünya Bülteni, HABERTURK, Micro Haber, Rotahaber.com.

Δημοσιογράφοι της Τουρκίας αφιέρωσαν εργατοώρες καλύπτοντας τις εκλογές στην Ελλάδα, τόσο την Κυριακή της 20ης Σεπτεμβρίου, όσο και κατά την προεκλογική περίοδο.

Είναι άλλωστε σύνηθες φαινόμενο οι βουλευτές της μειονότητας να απευθύνονται στους ψηφοφόρους που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και όσους ζουν στην Τουρκία και έχουν δικαίωμα ψήφου στην χώρα μας, μέσω των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Βήμα προβολής τους δίνεται σχεδόν πάντα και αυτοί σπεύδουν να το εκμεταλλευτούν.

Πηγή: http://www.xronos.gr