Η συνέντευξη Τύπου για το 1ο Συνέδριο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του Εθνικού η παρουσίαση του πρώτου συνεδρίου του ιστορικού συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

“Φέτος ο Εθνικός κλείνει 88 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό και μέσα από αυτήν την ευκαιρία, προέκυψε η αναγκαιότητα ενός συνεδρίου. Ουσιαστικά ο Εθνικός συμβάλει στην κοινωνική ζωή της πόλης και έχουν φιλτραριστεί μεγάλες προσωπικότητες μέσα από τον στίβο και το ποδόσφαιρο αρχικά, το βόλεϊ τα τελευταία 40 χρόνια και ο στόχος να φορέσουν τα παιδιά σε όποιο άθλημα διαλέξει το εθνόσημο, από τα 14 που καλλιεργούμε”, τόνισε αρχικά ο μεταβατικός πρόεδρος Γρηγόρης Καραπιπέρης.

“Μέσα από την ιστορία, παράγοντες, φιλάθλους, θα δούμε την προσφορά του συλλόγου μέσα και από φωτογραφίες. Την Παρασκευή θα έχουμε και τους τροβαδούρους, ενώ το Σάββατο θα δούμε τη νέα δομή του Εθνικού. Είναι ένα σημαντικό συνέδριο και παρακαλούμε τον απλό κόσμο να δώσει το παρών σε αυτό το συνέδριο στο Νέο Νομαρχείο”, συμπλήρωσε μιλώντας στις κάμερες και τους δημοσιογράφους ο Γρηγόρης Καραπιπέρης.

Ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Σταύρος Τζωίδης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα και έδωσε έμφαση στη νέα δομή του Εθνικού που θα συζητηθεί στο Σάββατο, σε σχέση με τα διοικητικά πρότυπα που υπάρχουν αλλά και τον εθελοντισμό που θα επιχειρηθεί να ενσωματωθεί.

Τέλος ο δημοσιογράφος Αντώνης Τελόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΤΑΑ Εθνικός αλλά και της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, εστίασε στο θέμα της αναζήτησης συνεργασιών με τους κύριους θεσμούς της πόλης. Για αυτό, όπως εξήγησε,  δημιουργήθηκε η ενότητα που κλείνει το διήμερο όπου θα συμμετάσχουν οι τέσσερις θεσμοί, ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης.