Την Κυριακή στην Ξάνθη ο 2ος Διασυλλογικός Αγώνας Mountain Bike Race

 width=Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος» διοργανώνει ποδηλατικό αγώνα βουνού (ενταγμένο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας) για αθλητές με δελτίο (κατηγορίες Ανδρών ELITE, Εφήβων και Παίδων) και OPEN.

Ο αγώνας διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή (27 Σεπτεμβρίου 2015), είναι συνολικής απόστασης 33 χιλιομέτρων και έχει ώρα εκκίνησης 11:00 πμ για τις κατηγορίες με δελτία και 11:05 για τις open κατηγορίες.

Για την κατηγορία Γυναικών ο αγώνας θα έχει απόσταση 20 χιλιόμετρα.

Ο αγώνας θα έχει τη μορφή circuit, 4 στροφών, με 2 επιπλέον κομμάτια στην αρχή (πριν τη 1η στροφή) και στο τέλος (μετά τη 4η στροφή). Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από μονοπάτια (περίπου το 70% της διαδρομής) και το υπόλοιπο είναι δασικοί δρόμοι.

Ο Πήγασος Ξάνθης με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι συνεχίζει τις αυθεντικές του δράσεις και καλεί όλους τους φίλους της ορεινής ποδηλασίας στη θέση «Λιβάδι», στον Βράχο Tης Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς.

Οπως αναφέρει, ο κόσμος θα παρακολουθήσει δυναμικά και ισορροπημένα μοναδικές ποδηλατικές μονομαχίες με εκπληκτικές επιδόσεις, χορογραφημένες πάνω στην διαδρομή του αναβληθέντος Πανελληνίου Αγώνα ΜΤΒ της Ε.Ο.Π. του περασμένου Ιούλη, στο πολυδιάστατο φυσικό τοπίο της Ξάνθης