Επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού που ταξίδευαν προς Ξάνθη στον δημοσιογράφο Θανάση Ασπρούλια

Τραμπούκικη επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού που ταξίδευαν για Ξάνθη δέχτηκε ο δημοσιογράφος Θανάσης Ασπρούλιας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την επιστροφή του από την Γαλλία, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες για να καλύψει το Ευρωμπάσκετ.

Λίγο αφόρου είχε προσγειωθεί, δεν περίμενε τη δυσάρεστη έκπληξη που θα ακολουθούσε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Ασπρούλιας δέχτηκε αρχικά απειλές και στη συνέχεια κλωτσιές από φερόμενους οπαδούς του Ολυμπιακού οι οποίοι βρίσκονταν στον διεθνή αερολιμένα προκειμένου να ακολουθήσουν την αποστολή της ομάδας τους για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες άνθρωποι του Ολυμπιακού ήταν κοντά στο συμβάν, αλλά δεν έκαναν κάτι για να το αποτρέψουν. Ο ΠΣΑΤ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε το γεγονός, χαρακτηρίζοντάς το ένα ακόμα «χτύπημα» κατά της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ζητώντας να ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία. Στην ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΤ αναφέρει:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε σήμερα το απόγευμα το μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου Θανάσης Ασπρούλιας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από οπαδό που έφερε διακριτικά μεγάλης ΠΑΕ. 
Ο συνάδελφος επέστρεφε από το Λιλ όπου κάλυπτε το Ευρωμπάσκετ και είχε την “ατυχία” να συναντηθεί με οπαδούς που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο. Του επιτέθηκαν φραστικά και ένας εξ αυτών τον κλώτσησε, μάλιστα, στον αστράγαλό του. 

Πρόκειται για μία ακόμη επίθεση που στόχο έχει να πλήξει την ελευθεροτυπία και να προκαλέσει τον εκφοβισμό στους εκπροσώπους του Τύπου. Προειδοποιούμε όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, όπως δεν το έχουμε κάνει και κατά το παρελθόν. 
Το επεισόδιο συνέβη μπροστά σε αρκετούς μάρτυρες και ως εκ τούτου ο ΠΣΑΤ καλεί τις αστυνομικές αρχές και άλλη αρμόδια αρχή να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση του ως άνω σοβαρού περιστατικού. 

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ είναι στη διάθεση όλων αυτών για την παροχή κάθε δυνατής ενημέρωσης προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης της υπόθεσης».