Στις 5 Οκτωβρίου θα γιορταστεί (και) στην Θράκη η φετινή Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.  Με το μόνο που θα ασχοληθούν οι μαθητές εκείνη την ημέρα θα είναι αθλητικές δραστηριότητες που θα οργανώσουν τα σχολεία.

Ο λόγος είναι γιατί το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θεσμοθέτησε πέρυσι (με υφυπουργό τότε τον Αλ. Δερμεντζόπουλο) την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που θα φιορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον τρόπο οργάνωσης της 2ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού». Για την προετοιμασία της ημέρας είναι επιθυμητή η συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και τα μαθητικά συμβούλια του κάθε σχολείου.

Η 2η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» πρέπει να είναι ανοικτή στην ευρύτερη κοινωνία, συνεπώς προτείνεται η πρόσκληση των τοπικών αρχών, του τοπικού τύπου, των γονέων κλπ., προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις των σχολικών μονάδων.

Το ThrakiSportS, όπως και πέρυσι, θα δημοσιεύσει τα προγράμματα και των τρόπο που θα γιορτάσουν την ημέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό όλα τα σχολεία της Θράκης, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι αρμόδιοι θα φροντίσουν να μας ενημερώσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση thrakisports@yahoo.gr.