Με συμμετοχή Καλαρά και Ταξιλδάρη (και) το φετινό Spetses Mini Marathon!!!

Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος το Spetses mini Marathon που θα διεξαχθεί το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου 2015 στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ. με την συμμετοχή και των Άλεξ Ταξιλδάρη και Μάκη Καλαρά από τον Σύλλογο της Ροδόπης “Περπατώ”.

 width=Η φετινή θα αποτελέσει μια διοργάνωση ορόσημο για την ιστορία του αθλητικού θεσμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 με 700 συμμετοχές, ανέπτυξε μια εντυπωσιακή δυναμική διεθνώς, μεγαλώνοντας κάθε χρόνο και συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια ζωής έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά event στην Ελλάδα.

Η περσινή παρουσία 10.000 αθλητών και επισκεπτών συνιστά ένα ρεκόρ που έμοιαζε δύσκολο να επαναληφθεί, ωστόσο το κύρος και η αρτιότητα του Spetses mini Marathon (SMM), που έχει ήδη βρει αρκετούς μιμητές σε διάφορες περιοχές της χώρας, προσελκύουν διαρκώς περισσότερους «πιστούς» με αποτέλεσμα φέτος να αναμένεται περίπου 12.000 άνθρωποι από 20 χώρες να δώσουν το «παρών».

 width=Στις Σπέτσες θα παρευρεθούν αποστολές απο 9 πρεσβείες, οι Corporate running teams θα ξεπεράσουν τις 23, ενώ για μια ακόμη φορά διεθνούς φήμης αθλητές θα «κοσμήσουν» με την παρουσία τους το Spetses mini Marathon.

Ανάμεσά τους ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, o Κώστας Νακόπουλος, ο Βασίλης Κρομμύδας, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ο Χρήστος Μποφίλιος, η Ντενίζ Δημάκη και η Μάγδα Γαζέα αλλά και σύσσωμος ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και όπως προαναφέραμε, οι παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς με την ομαδα του συλλόγου “Περπατώ”.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε κάποιο ή κάποια από τα 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα. Από το μη αγωνιστικό My First Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και από τον μίνι μαραθώνιο των 25 χιλιομέτρων μέχρι τον Διάπλου των Σπετσών που, με βάση τις συμμετοχές, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη.

 width=Τα αγωνίσματα του Spetses mini Marathon 2015:

1. 25 χλμ. Island Round – Πλήρης Φυσιολατρικός Γύρος του Νησιού

2. 10 χλμ. Run

3. 5 χλμ. Fun Run  – Ιστορικός Γύρος της Πόλης

4. Κολυμβητικός Αγώνας 3 χλμ. (Κόστα-Σπέτσες)

5. Κολυμβητικός Αγώνας 5 χλμ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες)

6. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. (0-5 ετών) – My 1st Spetses mini Marathon

7. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. / 1000 μ. (μαθητές Δημοτικού)

8. Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. / 300 μ. (ηλικίες 8-15 ετών)