LIVE οι βουλευτικές εκλογές! Τα exit polls και η ροή των αποτελεσμάτων σε Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρο

Παρακολουθήστε σε live blogging από το ThrakiSportS την ροή των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015, με έμφαση φυσικά στους τρεις νομούς της Θράκης και τις αθλητικές υποψηφιότητες. Όλη η ομάδα του ThrakiSportS είναι στις επάλξεις και μεταδίδει….

Ωρα 16:30 Καλησπέρα! Ακριβώς σε 150 λεπτά, σε δυόμισι ώρες δηλαδή, θα κλείσουν οι κάλπες και όλη την χώρα και θα ξέρουμε επισήμως το πρώτο κύμα του κοινού πανελλαδικού exit poll που διεξάγουν πέντε κανάλια

Ωρα 16:34  Ετσι κι αλλιώς όμως, θα έχουμε σύντομα ροή αποτελεσμάτων και κατά συνέπεια θα ξέρουμε σχετικά σύντομα, ίσως και πριν τις δέκα το βράδυ, τι συμβαίνει, παρα το οριακό του αποτελέσματος που φαίνεται τόσο ως προς την πρώτη θέση όσο και ως προς την είσοδο στην Βουλή για ορισμένα κόμματα.

Ωρα 16:38  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν χρειάζεται σταυρός, αφού οι εκλογές διεξάγονται με λίστα. Ανάλογα δηλαδή με τις έδρες που θα κερδίσει κάθε κόμμα σε κάθε νομό, θα εκλέξει τόσους βουλευτές, με την σειρά που έχουν αναγραφεί στα ψηφοδέλτια.

Ωρα 16:43  Στην Θράκη από το πρωί δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στην ψηφοφορία. Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι ήταν έγκαιρα στις θέσεις τους, σε όλα τα εκλογικά τμήματα, όπως και το εκλογικό υλικό που είχε πάει από τις προηγούμενες μέρες με μέριμνα των κατά τόπους τμημάτων εκλογών της Περιφέρειας.

Ωρα 16:47  Σύμφωνα με το thrakitoday.com, καταγεγραμμένο μέχρι στιγμής στην Ξάνθη είναι μόνο το σύνηθες πρόβλημα έλλειψης εφορευτικών επιτροπών. Σε αρκετά εκλογικά τμήματα μάλιστα δεν παρουσιάστηκε κανένα μέλος.

Ωρα 16:51  Σύμφωνα με το xanthipress.gr, η προσέλευση των εκλογέων είναι ικανοποιητική και κινείται στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2015 και άρα δεν αναμένεται αύξηση της αποχής.

Ωρα 16:54  Αντιθέτως, από την Αθήνα να μηνύματα που έρχονται είναι για αυξημένη αποχή, ειδικά τις πρωινές ώρες, που σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιζε και το 20% σε κάποια τμήματα σε σχέση με την συμμετοχή στις εκλογές του Ιανουαρίου ή ακόμα και το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου.

Ωρα 17:01  Σε ακριβώς δύο ώρες θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των exit polls

zeimpek psifosΩρα 17:08  Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ψήφισε πρώτος, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, στο σχολικό συγκρότημα του Μεγ. Αλεξάνδρου. Στις δηλώσεις του, όπως τις μεταφέρει το xanthipress, ανέφερε ότι η πρώτη θέση δεν είναι κάτι που αμφισβητείται αλλά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει σε αύξηση της δύναμής του στην Ξάνθη και κατάκτηση της αυτοδυναμίας σε πανελλαδικό επίπεδο. Όπως πρόσθεσε, η χώρα έχει ανάγκη μια σταθερή κυβέρνηση την επόμενη μέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα θα το εξασφαλίσουν.

Ωρα 17:14  Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης ψήφισε ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός. Στα Κομνηνά ψήφισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης αλλά και ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Φίλιππος Τσαλίδης, πριν αναχωρήσει για την έδρα του Υπουργείου στην Θεσσαλονίκη.

 width=Ωρα 17:19  Στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης ψήφισε ο τέως Υφυπουργός Γεωργίας Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος στις δηλώσεις του (πάντα σύμφωνα με το xanthipress) εκτίμησε ότι στην πρώτη θέση βρίσκεται άνετα ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι ΑΝΕΛ εισέρχονται στη Βουλή, λέγοντας ότι στα τρία χρόνια παράτασης που έχει η χώρα, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, απαιτούνται «καθαρές» δυνάμεις για να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας.

Ωρα 17:25  Την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι τρίτο κόμμα τόσο στην επικράτεια, όπου θα αποτελέσει εγγύηση σταθερής διακυβέρνησης, όσο και στη Ροδόπη, όπου σε αυτή την περίπτωση διεκδικεί με αξιώσεις έδρα στο κοινοβούλιο, εξέφρασε ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στο 170ο εκλογικό τμήμα Κομοτηνής, ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Μανανάς, γνωστός και στους φιλάθλους από την εμπλοκή του τα προηγούμενα χρόνια στον ΓΑΣ Κομοτηνή. Αυτό αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το inkomotini.

Ωρα 17:33  Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε και εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη, όπως γνωστοποιεί και ο τοπικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Σε σχετική του δήλωση αναφέρει: «Ξεκίνησε κανονικά η διαδικασία των εθνικών εκλογών σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, και μέχρι αυτή την ώρα εξελίσσονται όλα ομαλά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις εκλογές, την κορυφαία εκδήλωση της Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών πρέπει να διασφαλίσει τη σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα. Εύχομαι σε όλους όσους εργάζονται για τις εκλογές, και σε όλους τους υποψηφίους, καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα».

 />Ωρα 17:40</strong>  Μπορεί ο σύλλογος Περπατώ να διαθέτει ειδικό όχημα για τις μετακινήσεις ατόμων με αναπηρία στα εκλογικά κέντρα του νομού, όμως κατά πόσο είναι προσβάσιμα τα εκλογικά κέντρα για άτομα με αναπηρία; Η σημερινή εμπειρία του παραολυμπιονική Άλεξ Ταξιλδάρη στο 1ο γυμνάσιο Κομοτηνής (φωτό δεξιά) απέδειξε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τα άτομα με αναπηρία, που τελικά αποθαρρύνονται όσον αφορά στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Η εφημερίδα Χρόνος και η δημοσιογράφος Δήμητρα Συμεωνίδου απεύθυνε το ερώτημα στον κ. Ταξιλδάρη, αν είναι προσβάσιμα τα εκλογικά κέντρα για άτομα με αναπηρία. Η απάντησή του αλλά και η περιπέτειά του έχει ενδιαφέρον και αναδεικνύει ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να γίνουμε η πόλη των ίσων ευκαιριών.</p>
<p><strong>Ωρα 17:50</strong>  Θυμίζουμε ότι η Θράκη εκλέγει συνολικά 10 βουλευτές, από τους 300 του ελληνικού κοινοβουλίου. Οι τέσσερις από αυτούς στον Έβρο, οι τρεις στην Ροδόπη και οι τρεις στην Ξάνθη.</p>
<p><strong>Ωρα 17:54  </strong>Στις τελευταίες εκλογές του Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει 7 έδρες, τρεις στον Έβρο και από δύο σε Ροδόπη και Ξάνθη. Τις άλλες τρεις έδρες τις είχε πάρει η ΝΔ ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά είχε μείνει χωρίς έδρα το ΠΑΣΟΚ.</p>
<p><strong>Ωρα 17:59</strong>  Αρχίζουν αυτήν την ώρα, ο ένας μετά τον άλλον οι εκλογικοί μαραθώνιοι των καναλιών, τους οποίους θα παρακολουθούμε. Άλλωστε, μέχρι να αρχίσει τοπική ροή αποτελεσμάτων, θα επικεντρωθούμε στα πανελλαδικά.</p>
<p><strong><img decoding=Ωρα 18:08  Λιγότερη από μία ώρα πλέον για να κλείσουν οι κάλπες και να μάθουμε τα exit polls. Μέχρι να έρθει αυτή η ώρα, δείτε αριστερά το σημερινό σκίτσο του Αρκά για τις εκλογές.

Ωρα 18:15  Από τις διαρροές που φαίνεται να γίνονται στα κανάλια, φαίνεται ότι πάμε για δύο θρίλερ. Το ένα είναι η πρώτη θέση, με τις διαρροές να θέλουν μπροστά το ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα με βραχεία κεφαλή μιας μονάδας και το άλλο θα αφορά τρία μικρότερα κόμματα που θα δώσουν μάχη για την είσοδο στην Βουλή, για το όριο δηλαδή του 3%.

Ωρα 18:19  Θυμίζουμε ότι και με μία ψήφο διαφορά να προηγηθεί κάποιος, παίρνει το μπόνους των 300 εδρών. Οι άλλες 250 μοιράζονται αναλογικά, με την διαφορά ότι για να πάρει έδρα ένα κόμμα, πρέπει να έχει πιάσει πανελλαδικά το όριο του 3%.

Ωρα 18:25  Στην Θράκη θεωρείται ξεκάθαρο ότι το πρώτο κόμμα σε κάθε νομό θα εξασφαλίζει τουλάχιστον μία έδρα. Αν το πρώτο κόμμα είναι και πανελλαδικά πρώτο κόμμα, τότε πολύ πιθανό να παίρνει και δεύτερη στον κάθε νομό.

Ωρα 18:30  Εμεινε ακριβώς μισή ώρα για να κλείσουν οι κάλπες.

Ωρα 18:40  Αρχικά, στις 19.00 θα έχουμε το exit poll. Το διενήργησαν Mega, Ant1, ΕΡΤ, Alhpa και Star – οπότε ζάπινγκ δεν έχει νόημα να κάνετε, όλοι το ίδιο θα δείχνουν. Ο Σκάι θα δείξει μια εκτίμηση αποτελέσματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ωρα 18:45  Όλοι πάντως συμφωνούν ότι έχουμε αυξημένη αποχή σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Ωρα 18:55  Πέντε λεπτά απέμειναν… Αμέσως μετά αρχίζει η ροή…

 width=Ωρα 19:01 Πάμε στο πανελλαδικό exit poll:

Συριζα 30-34%,  ΝΔ  28,5-32,5%,  Χρυσή Αυγή 6,5-8%,  ΚΚΕ  5,5-7%,  ΠΑΣΟΚ 5,5-7%,  Ποτάμι 4-5,5%,  Ανεξάρτητοι Ελληνες 3-4%,  Ενωση Κέντρου (Λεβέντης) 3,2-4,2%,  Λαϊκή Ενότητα 3,2-4,2%  και επίσης τα άλλα κόμματα υπολογίζονται στο 2,1%-3,1%.

Αυτό δίνουν τα πέντε κανάλια αυτή τη στιγμή.

Ωρα 19:05  Σε λίγο θα αρχίσει να υπάρχει ροή αποτελεσμάτων.

Ωρα 19:07   Εκτίμηση πολιτικού παράγοντα της Θράκης θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης χάρη και στην ψήφο της μειονότητας που δείχνει να τρέφεται πιο μαζικά προς αυτόν, αλλά στον Έβρο ενδεχομένως να έχουμε αλλαγή και να κερδίζει το νομό η Νέα Δημοκρατία. Όλα είναι πρόωρα πάντως.

 width=Ωρα 19:12   Στον Σκάι η εκτίμηση λέει τα εξής:  Συριζα 31-35%,  ΝΔ  29-33%. Πάνω κάτω τα ίδια δηλαδή, με την διαφορά ότι αφήνει ενδεχόμενο Λεβέντης και ΑΝΕΛ να μείνουν εκτός Βουλής. Αλλά όλοι συμφωνούν ότι πάμε σε εννιακομματική βουλή.

Ωρα 19:17  Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε πάντως και τα επίσημα αποτελέσματα όπως και το τελικό αποτέλεσμα του exit poll.

Ωρα 19:20  Το σημαντικό είναι πάντως να έχουμε εκτίμηση εδρών. Εφόσον μπουν οι ΑΝΕΛ, εκτίμηση είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα αρκούν για να φτάσουν τις 151 έδρες αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί και τρίτος εταίρος, γιατί μια κυβέρνηση 151 ή 152 εδρών είναι πολύ εύθραυστη.

Ωρα 19:29  Το 96ο εκλογικό τμήμα Σώστη του Δήμου Ιάσμου είναι το πρώτο αποτέλεσμα που έφτασε στο υπουργείο Εσωτερικών από Θράκη. 77 ψήφοι για τον ΣΥΡΙΖΑ και 23 για τη ΝΔ.

Ωρα 19:33  Στο 87ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης η ΝΔ κέρδισε με 103 ψήφους έναντι 77 του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχίζει να υπάρχει μεγάλη ροή.

Ωρα 19:38  Στο 281 εκλογικό τμημα Έβρου στην Ορεστιάδα, αίσθηση ότι πρώτο κόμμα ήταν η ΝΔ και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωρα 19:40  Συγνώμη που δεν έχουμε ακριβή αποτελέσματα ακόμα, αυτά που μεταδώσαμε στέλνονται απευθείας μέσω του ειδικού συστήματος SRT στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ωρα 19:43   Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με αισθητή διαφορά που ίσως κυμανθεί πάνω από τρεις μονάδες διαφορά, η εκτίμηση του εκλογολόγου Ηλία Νικολακόπουλου που μόλις ειπώθηκε στο Mega.

Ωρα 19:45  Το θρίλερ της βραδιάς μάλλον θα είναι η είσοδος ή μη της Λαϊκής Ενότητας στην Βουλή και από αυτήν σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί αν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα μπορούν μόνοι τους να σχηματίσουν κυβέρνηση, εφόσον οι ΑΝΕΛ μπουν στη Βουλή.

Ωρα 19:59  Συγκεντρωτικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη σε 6 από τα 261 εκλογικά τμήματα. Συριζα 39,15% ,  ΝΔ  24,02%  ,  Ποτάμι  19,15% ,   Χρυσή Αυγή  6,59%  ,  ΑΝΕΛ  2,56%  ,  ΚΚΕ  1,95%  ,  ΠΑΣΟΚ  1,95%  ,  Ενωση Κεντρώων  1,59%  και  ΛΑΕ  1,22%.

 width=Ωρα 20:03  Πέντε μονάδες διαφορά ενδεχομένως δείχνει το τελικό exit poll με βάσει τα τελευταία στοιχεία!!! ΣΥΡΙΖΑ 33-35%, ΝΔ 28,5 – 30%, ΧΑ 7-8%, ΚΚΕ 5,5 – 6,5%, ΠΑΣΟΚ 6-7%, ΠΟΤΑΜΙ 4 – 4,5%,  ΑΝΕΛ 3-4%,  Ένωση Κεντρώων 3-4%,  ΛΑΕ 2,5 -3%

Ωρα 20:05  Στο 33-35% δίνουν πλέον το ΣΥΡΙΖΑ και στο 28,5-30% τη ΝΔ τα exit polls, αλλά έχουμε και το πρώτο πανελλαδικό που δείχνει ότι με ενσωματωμένο το περίπου 10%  ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 24,9% και η ΝΔ στο 28,9%.

Ωρα 20:07  Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως αναφέραμε νωρίτερα κερδίζει δεδομένα και βάφει ροζ τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Ο νομός Έβρου θα βαφτεί σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις και το μέχρι τώρα αποτέλεσμα γαλάζιος. Μάλον γαλάζια και η Δράμα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στην Καβάλα.

Ωρα 20:13  Στο Νομό Ξάνθης έχουμε αποτελέσματα από 4 από τα 219 εκλογικά τμήματα. Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 52,71%  ενώ η ΝΔ  27,48%.  Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 3,27% και τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 2,86%. Πέμπτοι οι ΑΝΕΛ με 2,66% και έκτο το ΚΚΕ με 2.45% και έβδομο το Ποτάμι με 2,04%.

Ωρα 20:19  Εκτίμηση Τάκη Θεοδωρικάκου μόλις στο Mega:  στις επτά μονάδες μάλλον θα κάτσει η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία!!!

Ωρα 20:25   Επιβεβαιώνεται αυτή η διαφορά με τα υπάρχοντα δεδομένα! Πάνω από επτά μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ, σα να μην άλλαξε τίποτα από τον Ιανουάριο.

Ωρα 20:29  Πρώτο συγκεντρωτικό από Έβρο δείχνει θρίλερ στο Νομό Έβρου. Σε 5 από τα 226 εκλογικά τμήματα είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 34,80%   ενώ 33,37% παίρνει η ΝΔ. Η διαφορά είναι όμως μόλις στις 13 ψήφους. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ στον Έβρο και έχει σημασία αυτό, γιατί μπορεί να έχουμε έδρα που θα χαθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, αν και είναι νωρίς ακόμα.

 width=Ωρα 20:34  Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό κοντά στο 7% έναντι της ΝΔ, διατήρηση της Χρυσής Αυγής στην τρίτη θέση, αισθητή αποδυνάμωση του Ποταμιού, άνοδο του ΠΑΣΟΚ, σχεδόν σίγουρη είσοδο στη Βουλή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και -για πρώτη φορά- της Ένωσης Κεντρώων, αλλά αβέβαιη για τη Λαϊκή Ενότητα και υψηλό ποσοστό της αποχής είναι η εικόνα από την ενσωμάτωση του 20% της επικράτειας που αποτελεί το ελάχιστο ποσοστό για την ασφαλή εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος.

Ωρα 20:38  Ειδικότερα, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα πανελλαδικά με ποσοστό ενσωμάτωσης 23%  είναι τα εξής: ΣΥΡΙΖΑ 35,3%  ,  ΝΔ 28,2%   ,  Χρυσή Αυγή 7,3%  ,  ΠΑΣΟΚ  6,5%  , ΚΚΕ 5,5%,  Το Ποτάμι 3,8%  ,  Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,7%  ,  Ένωση Κεντρώων 3,5%  ,  Λαϊκή Ενότητα 2,8%.   Το ποσοστό της αποχής φαίνεται να αγγίζει το 48,5% όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κυμαίνεται ανάμεσα στο 35% – 37%.

Ωρα 20:41  Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Νίκο Χατζηνικολάου στο Star: Στενάχωρο το αποτέλεσμα της Λαϊκής Ενότητας, εγώ την ήθελα μέσα στην Βουλή.

Ωρα 20:44  Πάνω από 50% ο ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Ξάνθης με καταμετρημένα 40 από τα 228 εκλογικά τμήματα. Και πάνω από 45% στο νομό Ροδόπης, με αντίστοιχη περίπου ενσωμάτωση.

Ωρα 20:47  Στον Νομό Έβρου θα έχουμε ένα μικρό θρίλερ όλη την βραδιά. Αυτή τη στιγμή με καταμετρημένα τα 58 από τα 336 εκλογικά τμήματα έχουμε ΝΔ 4.021 ψήφους και 33,39% και ΣΥΡΙΖΑ 3.929 ψήφους και 32,63%. Κάτω από μία μονάδα και από 100 ψήφους η διαφορά, με την πρωτοπορία να αλλάζει από λεπτό σε λεπτό.

Ωρα 20:49  Βγάζει έδρα η Χρυσή Αυγή στον Έβρο σύμφωνα με κάρτα που μόλις μετέδωσε το Star, με βάση τα επίσημα αποτελέσματα της Singular Logic!!!

 width=Ωρα 20:57  Εκτίμηση της Singular Logic του υπουργείου Εσωτερικών δίνει οκτακομματική Βουλή και επτάμισι μονάδες διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 35,5% το πρώτο κόμμα, στο 28% η ΝΔ και οι έδρες 145 έναντι 75 ενώ 19 παίρνει η Χρυσή Αυγή, 17 το ΠΑΣΟΚ, 15 το ΚΚΕ και από 10 Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες και 9 η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Ωρα 20:59  Αρα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 155 έδρες, με βάση την εκτίμηση της Singular Logic. Τώρα, αν αρκεί για να κυβερνηθέι σε βάθος χρόνου η χώρα, με δεδομένο ότι είχαν 163 τον Γενάρη και 9 μήνες μετά πήγαμε σε εκλογές, θα δείξει.

Ωρα 21:08  Αυτήν την στιγμή στην Θράκη δεδομένα για νίκη ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη, όπου όλα δείχνουν ότι θα διατηρήσει τις δύο έδρες, ενώ το θρίλερ θα το έχουμε στον Έβρου όπου αυτή τη στιγμή η διαφορά θα είναι κοντά στους 300 ψήφους.

Ωρα 21:16  Πληροφορίες για επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα με Πάνο Καμμένο για το σχηματισμό κυβέρνησης

Ωρα 21:25  Θα πάμε σε θρίλερ για την έδρα του Έβρου που θα παίξει ανάμεσα σε Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει μάλλον 4 με 5 έδρες σε σχέση με τον Γενάρη και το θέμα είναι πού θα κλειδώσει αυτό.

Ωρα 21:28  Η Singula Logic μόλις εξακολουθεί να δίνει την επίμαχη έδρα στον Έβρο να επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ που αν και δεύτερος έχει τρεις έναντι μιας της ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα και ανάλογα με τον αριθμό ψήφων της θα δούμε αν θα κλέψουν την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωρα 21:35  Ανατροπή στην Ροδόπη! Έδρα στο Ποτάμι δίνει αυτή τη στιγμή η Singular Logic που την χάνει για την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωρα 21:42  Αντιθέτως όλα δείχνουν ότι με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη να είναι πάνω από 50% και πιθανότατα να είναι το πιο μεγάλο σε όλη τη χώρα, οι δύο έδρες για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξασφαλισμένες και η άλλη μία πάει στη ΝΔ.

Ωρα 21:45  Για να μιλάμε με ονόματα, στην Ξάνθη από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγονται ο Χουσεϊν Ζεϊμπέρ και ο Στάθης Γιαννακίδης, ενώ από τη ΝΔ ο Αλέκος Κοντός.

Ωρα 21:47  Στο Νομό Ροδόπης με βάση τα τωρινά αποτελέσματα μεγάλος χαμένος βγαίνει ο Αϊχάν Καραγιουσούφ, που μένει μετά από δύο θητείες εκτός Βουλής. Επανεκλέγεται ο Μουσταφά Μουσταφά, επανεκλέγεται με τη ΝΔ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και επιστρέφει στη Βουλή με το Ποτάμι ο Ιλχάν Αχμέτ. Πάλι η αναλογία μουσουλμάνων – χριστιανών, για όσους εξετάζουν έτσι το αποτέλεσμα, είναι δύο προς ένα.

 width=Ωρα 21:53   Δεξιά η εικόνα του χάρτη όπως έχει αυτήν την στιγμή. Γαλάζιος ο Έβρος, αλλά και η Δράμα, ο γειτονικός νομός των Σερρών, πατρίδα των Καραμανλήδων, αλλά και το Κιλκίς. Επισης, γαλάζια τα νησιά που αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα με το προσφυγικό και η νότια Πελοπόννησος. Όλοι οι άλλοι νομοί της χώρας βάφονται ροζ μέχρι στιγμής.

Ωρα 21:56  Η εικόνα δεξιά είναι με καταμετρημένο σχεδόν το 50% της Επικράτειας. Καλό είναι πάντως να κρατήσουμε λίγο μικρό καλάθι σε σχέση με την περιοχή μας ως προς τον Έβρο, όπου η διαφορά όμως αυτή τη στιγμή είναι στους 800 ψήφους. Μπροστά η ΝΔ με 33,43% και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 32,03% αλλά οι έδρες 2-1 υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη η Χρυσή Αυγή με 8,74% και σχεδόν 5.000 ψήφους με ενσωματωμένα τα 2/3 των εκλογικών τμημάτων, που επίσης καταλαμβάνει έδρα με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Ωρα 22:01  Ας κάνουμε μια μικρή ανάλυση στον Έβρο. Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με 35,6% έναντι 28,5%. Θυμίζει το πανελλαδικό αποτέλεσμα. Στην Ορεστιάδα κερδίζει η ΝΔ με 37,4% έναντι 28,8%. Στο Διδυμότειχο επίσης η ΝΔ μπροστά με 36,3% έναντι 30,9%. Στο Σουφλί προηγείται η ΝΔ με 36,9% έναντι 29,2%. Τέλος, στη Σαμοθράκη πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 37,4% έναντι 27% της ΝΔ. Κατά συνέπεια, μέχρι στιγμής είναι ο Βόρειος Έβρος που βάφει γαλάζιο τον Νομό, αφού οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης βάφονται ροζ.

Ωρα 22:05  Επιβεβαιώνεται ότι στην Ξάνθη έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην χώρα. Είναι ο μόνος νομός που ξεπερνά το 50%. Επίσης, στην Ξάνθη έχουμε αύξηση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ κατά πέντε μονάδες, ίσως είναι ο μόνος νομός όπου δεν πέφτουν τα ποσοστά του.

Ωρα 22:11  Ο Πάνος Καμμένος, που πρόσφατα είχε διατελέσει και βουλευτής Έβρου (είχε κρατήσει την έδρα του στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και την είχε αφήσει στον Μαρίνο Ουζουνίδη αμέσως μετά, στις εκλογές του Ιουνίου)  κάνοντας επίθεση στα ΜΜΕ, επιβεβαίωσε ότι η χώρα θα έχει από αύριο κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

 width=Ωρα 22:14  Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι σε πανελλαδικό επίπεδο έχουμε αποχή που ξεπερνά το 45% – κάτι που σημαίνει ότι έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ιστορικά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Ξάνθη μέχρι αυτή τη στιγμή η αποχή αγγίζει το 47,4%, στο νομό Ροδόπης  φτάνει το 47,1% και στον Έβρο ξεπερνά το 47,3%. Με άλλα λόγια, κυμαίνεται στο ίδιο επίπεδο και στους τρεις νομούς της Θράκης και μάλιστα σε υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Ωρα 22:18  Μόλις πριν ένα λεπτό η Singular Logic άλλαξε την κατανομή εδρών στον Έβρο. Την χάνει με βάση τα τωρινά δεδομένα η Χρυσή Αυγή, που την έπαιρνε μέχρι τώρα και επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ. Μένει να δούμε τι εξέλιξη θα έχει αυτό το θρίλερ.

Ωρα 22:21  Θα τρελαθούμε εντελώς. Με τη νέα ενσωμάτωση αποτελεσμάτων αλλάζει η έδρα και πάλι.Την ξαναπαίρνει η Χρυσή Αυγή, την χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τα υπάρχοντα δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ αν και δεύτερο κόμμα στο νομό παίρνει δύο έδρες, μία έδρα η ΝΔ που δείχνει κερδίζει το νομό και μία η Χρυσή Αυγή!

Ωρα 22:28  Για να μιλάμε με ονόματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγονται οι Γιώργος Καΐσας και η Νατάσσα Γκαρά (από αθλητική οικογένεια, αδερφή του βολεϊμπολίστα του ΠΑΟΚ Δημήτρη Γκαρά), από τη ΝΔ επανεκλέγεται ο Αναστάσιος Δημοσχάκης (πατέρας της παλαίμαχης πρωταθλήτριας της κολύμβησης Ζωής Δημοσχάκη) και έχουμε το θρίλερ ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή. Την τρίτη έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί ο Δημήτρης Ρίζος και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, πρώτος στην λίστα, που εκλέγεται αυτή τη στιγμή, είναι ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Παπαδόπουλος Αθανάσιος.

Ωρα 22:37  Το θρίλερ συνεχίζεται. Επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ η τρίτη έδρα στον Έβρο και μένει χωρίς έδρα η Χρυσή Αυγή, με βάση το τωρινό αποτέλεσμα της Singular Logic και του υπουργείου Εσωτερικών.

Ωρα 22:41 Μόλις παρουσίασαν στο Mega τον ξανθιώτη Παναγιώτη Σγουρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που είχε αναλάβει στην προηγούμενη κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι ο πρώτος θρακιώτης πολιτικός που βλέπουμε ότι είναι προσκεκλημένος στα πάνελ των αθηναϊκών καναλιών.

Ωρα 22:51  Δίνει είδηση ο Σγουρίδης, καθώς την ώρα που όλοι λένε ότι Τσίπρας και Καμμένος θα κάτσουν από απόψε κιόλας να σχηματίσουν τη νέα τους κυβέρνηση, ο ξανθιώτης πολιτικός αποκάλυψε στο Mega ότι αυτό θα γίνει αύριο.

 width=Ωρα 22.53  Ο Αρκάς ξαναχτυπά με νέο σκίτσο για το αποτέλεσμα των εκλογών, που μόλις πριν λίγο ανέβηκε στην σελίδα του στο facebook εμπνευσμένο από τον Ισοβίτη, ένα από τα κόμιξ που τον καθιέρωσαν στην συνείδηση του κόσμου.

Ωρα 22:55  Εξακολουθεί να δίνει 3-1 τις έδρες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο το υπ. Εσωτερικών, αλλά όλα μπορούν να ανατραπούν. Παραμένει επίσης το 1-1-1 στην Ροδόπη, όπου χάνει μια έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ και πάει στο Ποτάμι. Στην Ξάνθη είναι ξεκάθαρο το 2-1 υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλους τους νομούς της Θράκης από μία έδρα κερδίζει η ΝΔ.

Ωρα  22:59  Στο περίπτερο της Κλαυθμώνος κάνει την επινίκια δήλωση ο Τσίπρας και παρών ανεβαίνει στο βήμα για αγκαλιές και κοινές γροθιές και ο Πάνος Καμμένος. “Θα αλλάξουμε την Ευρώπη”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωρα 23:01  Στην Ξάνθη πέφτει οριακά κάτω από το 50% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αναιρεί τη μεγάλη νίκη του, ενώ στην Ροδόπη πέφτει κάτω από το 40% με βάση τα τελευταία αποτελέσματα. Μένουν λιγότερα από δέκα εκλογικά για να ενσωματωθούν και στους δύο νομούς.

 width=Ωρα 23:05   Αίσθηση από το σχόλιο του Γιώργο Κατίδη. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Λεβαδειακού, που πριν δυόμισι χρόνια είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο επειδή πανηγύρισε  με ναζιστικό χαιρετισμό γκολ που σημείωσε σε βάρος της Βέροιας, όταν έπαιζε στην ΑΕΚ, έγραψε στο facebook: “Την πρώτη φορα που ψήφισες Χρυσή Αυγή, ήσουν παραπλανημένος.Τη 2η, ήσουν αγανακτισμένος. Απο την 3η και μετά, είσαι απλώς ΦΑΣΙΣΤΑΣ!” .

Ωρα 23:09  Το θρίλερ παραμένει στον Έβρο. Για την ώρα τρεις έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ και μία η ΝΔ. Το αν θα την χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της Χρυσής Αυγής θα κλειδώσει όταν έχουμε οριστικό αποτέλεσμα από εδώ και τις άλλες περιοχές, γιατί οι καραμπόλες μπορεί να οδηγήσουν σε εκπλήξεις. Άλλωστε την προηγούμενη μια ώρα είχε γίνει σαν μπαλάκι του τένις…

Ωρα 23:12  Πάντως η ΝΔ κλειδώνει την πρωτιά στον Έβρο, αν και αυτό δεν θα της δώσει δεύτερη έδρα. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ξεπέρασε τις 1.000 ψήφους και δύσκολα πλέον ανατρέπεται.

Ωρα 23:24  Προχωρά σε μεγάλο βαθμό η ενσωμάτωση αλλά θα περιμένουμε για τυχόν καραμπόλες, αν και δείχνει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να κλειδώνει την τρίτη έδρα στον Έβρο. Από τις Περιφέρειες πάντως έχουμε πιο γρήγορη ροή σε σχέση με το υπουργείο Εσωτερικών.

 />Ωρα 23:27</strong>  Φτάσαμε στα δύο τρία ενσωμάτωσης, σχεδόν στο 66% στο σύνολο της χώρας. Ιδού και τα αποτελέσματα, στην κάρτα δεξιά με την διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων να έχει κλειδώσει άνω του 7%, την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα στην χώρα, το Ποτάμι σε χαμηλά νερά αλλά να βγάζει έδρα για πρώτη φορά στην Θράκη, τους ΑΝΕΛ να μπαίνουν στην Βουλή και το Κόμμα Λεβέντη επίσης, για πρώτη φορά στα χρονικά! Αντίθετα, η Λαϊκή Ενότητα μένει εκτός και το 2,84% δεν ανατρέπεται στο 34% που απομένει για να ενσωματωθεί.</p>
<p><strong>Ωρα 23:31</strong>  Μένουν μόνο δύο εκλογικά τμήματα να ενσωματωθούν, μάλλον των ετεροδημοτών, για να έχουμε τελικά αποτελέσματα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Λίγο κάτω από το 50% ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και λίγο κάτω από το 40% στην Ροδόπη, έχει απώλεια μιας έδρας στην Ροδόπη υπέρ του Ποταμιού.</p>
<p><strong>Ωρα 23:44</strong>  Ο δεύτερος θρακιώτης που εμφανίζεται στα εκλογικά πάνελ των καναλιών είναι ο κομοτηναίος ηθοποιός Σίλας Σεραφείμ, που παρουσιάστηκε μόλις από τον Νίκο Χατζηνικολάου στο Star. Δεν μετράμε προφανώς τον ίδιο τον Χατζηνικολάου και άλλους θρακιώτες δημοσιογράφους που εργάζονται στις εκλογικές βραδιές των καναλιών, όπως πχ ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος στο Mega ή η Χριστίνα Κοραή που είναι καλεσμένη επίσης στο Star.</p>
<p><strong>Ωρα 23:50</strong>  <strong>Σχεδόν τελικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη, σε 261 από 262 εκλογικά τμήματα.</strong> Εγγεγραμμένοι 117.843, ψήφισαν 62.620, άκυρα 1.060 και λευκά 1.329, έγκυρα 60.631.  Έλαβαν ο ΣΥΡΙΖΑ 23.791 και 39,37%. Η ΝΔ 13.689 ψήφους και 22,65%. Τρίτο το Ποτάμι με 10.311 ψήφους και 17,06%.  Τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 3.328 ψήφους και 5,51%. Πέμπτη η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με 2.754 ψήφους και 4,56%. Έκτοι οι ΑΝΕΛ με 2.004 ψήφους και 3,32%. Έβδομο το ΚΚΕ με 1.261 ψήφους και 2,09%. Όγδοη η Ενωση Κεντρωων με 1.283 ψήφους και 2,05%. Ενατη η Λαϊκή Ενότητα με 748 ψήφους και 1,24%. Την δεκάδα συμπληρώνει το Δημιουργία Ξανά με 302 ψήφους και 0,50%.</p>
<p><strong>Ωρα 23:58  Σχεδόν τελικό αποτέλεσμα και στην Ξάνθη, σε 217 από τα 219 εκλογικά τμήματα. </strong>Εγγεγραμμένοι 115.710, ψήφισαν 59.657, άκυρα 1.163  και λευκά 1.227, έγκυρα 57.267.  Έλαβαν ο ΣΥΡΙΖΑ 28.433 ψηφους  και 49,65%. Η ΝΔ 13.625 ψήφους και 23,79%. Τρίτη η Χρυσή Αυγή με 3.210 ψήφους και 5,61%.  Τέταρτη η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με 2.346 ψήφους και 4,10%. Πέμπτοι οι ΑΝΕΛ με 2.238 ψήφους και 3,91%. Έκτη η Ενωση Κεντρωων με 1.698 ψήφους και 2,97%. Έβδομο το Ποτάμι με 1.557 ψήφους και 2,72%. Όγδοο το ΚΚΕ με 1.512 ψήφους και 2,64%. Ενατη η Λαϊκή Ενότητα με 825 ψήφους και 1,44%. Την δεκάδα συμπληρώνει το ΕΠΑΜ με 397 ψήφους και 0,69%.</p>
<p><strong>Ωρα 00:07</strong>  <strong>Σχεδόν τελικό αποτέλεσμα και στον Έβρο πλέον, λείπει μόνο ένα τμήμα. Σε 335 από τα 336 τμήματα</strong> έχουμε και λέμε: Εγγεγραμμένοι 168.452, ψήφισαν 86.597, άκυρα 1.466  και λευκά 1.297, έγκυρα 83.834.  Έλαβαν η ΝΔ πρώτη με 28.245  ψηφους  και 33,69%. Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 26.725 ψήφους και 31,88%. Τρίτη η Χρυσή Αυγή με 7.302 ψήφους και 8,71%.  Τέταρτη η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με 5.723 ψήφους και 6,83%. Πέμπτοι οι ΑΝΕΛ με 4.176 ψήφους και 4,98%. Έκτη η Ενωση Κεντρωων με 2.707 ψήφους και 3,23%. Έβδομο το Ποτάμι με 2.542 ψήφους και 3,03%. Όγδοο το ΚΚΕ με 2.483 ψήφους και 2,96%. Ενατη η Λαϊκή Ενότητα με 1.329 ψήφους και 1,59%. Την δεκάδα συμπληρώνει η Κοινωνία Συνεχιστών του Καπποδίστρια με 532 ψήφους και 0,63%.</p>
<p><strong><img loading=Ωρα 00:21  Σημαντική εξέλιξη σε τόσο προχωρημένη ώρα. Με ενσωμάτωση άνω του 78% πανελλαδικά, η Χρυσή Αυγή χάνει μία έδρα, από τις 19 πάει στις 18. Αυτήν την παίρνει το Ποτάμι, που πάει στις 11 έδρες. Το βλπέπετε δεξιά στο γράφημα της ΕΡΤ, που ενώ έχει άλλες έδρες κάτω, δεν πρόλαβαν να το αλλάξουν επάνω. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την Θράκη, καθώς δείχνει να κλειδώνει και την έδρα του Ποταμιού στην Ροδόπη, το οποίο πάνω κάτω δεν κινδύνευε, αλλά κλειδώνει και την τρίτη έδρα του του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, καθώς αρχιζουν να λιγοστεύουν κατά πολύ οι πιθανότητες να κληρώσει έδρα της Χρυσής Αυγής στην Θράκη.

Ωρα 00:29  Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε ποσοστό 26,69% στον Έβρο και ανεβαίνει τώρα πάνω από πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Είναι ένας από τους 20 νομούς που εμφανίζει αυξημένα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ουσία είναι ότι είναι ο πρώτος νομός σε αύξηση πανελλαδικά. Δεύτερη είναι η Ξάνθη!

Ωρα 00:35  Πλησιάζει στο 80% η πανελλαδική ενσωμάτωση, θα μείνουμε ως το τέλος καλού κακού να σας ενημερώσουμε για τυχόν εξελίξεις, βλέποντας παράλληλα και ορισμένα άλλα μυστικά της κάλπης, ώστε να πάτε “ενημερωμένοι” στις δουλειές σας (όσοι έχετε) την Δευτέρα.

mavrosΩρα 00:44   Αίσθηση από την συγνώμη του διευθύνοντος συμβούλου της MRB για την αποτυχία των exit polls. Με μήνυμά του στο facebook σχολίασε την αποτυχία όλων των εταιρειών να βρουν το αποτέλεσμα. Ντέρμπι για την πρωτιά έδιναν και η διαφορά είναι πάνω από επτά μονάδες. Εκτός Βουλής τον Λεβέντη και τους ΑΝΕΛ έδιναν και μπήκαν πανηγυρικά. Θεοδωράκη και Ποτάμι κοντά στο 8% έδιναν και δεν έπιασε ούτε τα μισά. Α, οι δημοσκοπήσεις επίσης έδιναν εντός Βουλής σταθερά την Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και της Κωνσταντοπούλου και τελικά έμειναν εκτός.  Γενικά, απέτυχαν παταγωδώς  και για αυτό, σε ένα διάλειμμα προφανώς από την εκλογική βραδιά που παρουσιάζει στο Star με τον Νίκο Χατζηνικολάου, έσπευσε να γράψει όσα βλέπετε δεξιά, έστω και βιαστικά, έστω και με κάποια λαθάκια προφανώς λόγω αυτής της βιασύνης…

Ωρα 00:49  Μπήκε άλλο ένα εκλογικό τμήμα στην ενσωμάτωση στην Ξάνθη. Πλέον μένει ένα τμήμα σε κάθε νομό για να έχουμε τελικό αποτέλεσμα, χωρίς να αλλάζει κάτι στην ουσία.

Ωρα 01:05  Εχουμε τελικό αποτέλεσμα στην Ξάνθη, αφού πλέον ενσωματώθηκαν και τα 219 εκλογικά τμήματα. Στο 49,61% κλειδώνει τελικά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, το υψηλότερο πανελλαδικά. Στο 23,83% αυτό της ΝΔ. Ε(πανε)κλέγονται οι Χουσεΐν Ζεϊμπέρ, Στάθης Γιαννακίδης και Αλέξανδρος Κοντός. Για να μην τα ξαναγράφουμε, αφού ουσιώδεις διαφορές δεν έχουμε, αναλυτικά το επίσημο αποτέλεσμα, όπως μόλις καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 01:12  Εχουμε τελικό αποτέλεσμα και στην Ροδόπη, αφού πλέον ενσωματώθηκαν και τα 261 τμήματα. Πρώτος και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ με 39,37% αλλά χάνει μία έδρα. Δεύτερη η ΝΔ με 22,67% που αυτή τη στιγμή είναι