Πανέτοιμος ο Δήμος Ορεστιάδας να φιλοξενήσει 250 Σύρους πρόσφυγες που έφτασαν Αδριανούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι 250 Σύροι πρόσφυγες έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή της Αδριανούπολης, οι οποίοι αποτελούνται κυρίως από οικογένειες με μικρά παιδιά, με σκοπό να διασχίσουν με κάθε τρόπο τα ελληνοτουρκικά σύνορα και να συνεχίσουν την πορεία τους προς την Ευρώπη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, κ. Μαυρίδης, αποκλειστικά στο Radio Evros 97,1 παρόλο που ο φράχτης του Έβρου έχει επιδιορθωθεί εδώ και λίγες ημέρες, μετά τις ζημιές που υπέστη από τις τελευταίες πλημμύρες, ο Δήμος Ορεστιάδας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να παραστεί ανάγκη φιλοξενίας χιλιάδων προσφύγων στην πόλη.

Αναλυτικότερα δήλωσε πως θα διατεθούν δύο χώροι στην πόλη της Ορεστιάδας, στους οποίους σε περίπτωση ανάγκης, μπορεί να βρει κατάλυμα μεγάλος αριθμός προσφύγων, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τρόφιμα. Ακόμη, ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.

Τέλος, σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων και αρχών ώστε να υπάρξει πρόληψη, σχεδιασμός και συντονισμός προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ενδεχόμενο έλευσης μεγάλου αριθμού προσφύγων στην πόλη της Ορεστιάδας.