Ντόμινο ανακατατάξεων σε Β’ και Γ’ Εθνική και ΕΚΑΣΑΜΑΘ που επηρεάζουν άμεσα όλες τις ομάδες της Θράκης

Οι τελευταίες ανακατατάξεις στα εθνικά πρωταθλήματα, δεν μένουν χωρίς συνέπειες για τις θρακιώτικες ομάδες της Γ’ Εθνικής, που ενδεχομένως να χάσουν έναν αντίπαλο και να αποκτήσουν έναν άλλον στο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν.

Μετά την αποχώρηση του ΚΑΟΔ από την Basket League, πήρε την θέση του σε αυτήν το Λαύριο. Μοιραία δημιουργήθηκε κενό στην Α2 Κατηγορία, το οποίο διπλασιάστηκε μάλισταμ αφού από αυτήν αποχώρησε και ο Πανιώνιος.

Την μία θέση βάσιε βαθμολογικής κατάταξης την πήρε το Περιστέρι, που ανέβηκε στην Α2 από την Β’ Εθνική. Η άλλη ομάδα είναι το Πευκοχώρι, που πέρυσι αντιμετώπιζαν στην Β’ Εθνική η Ασπίδα Ξάνθης και ο ΓΑΣ Κομοτηνή.

Μοιραία, δημιουργούνται δύο κενά στην Β’ Εθνική. Το ένα, όπως ανακοίνωση ήδη η ΕΟΚ, θα καλυφθεί από τον αυτουποβιβασμένο από την Α2 πανιώνιο. Το άλλο όμως δημιουργείται από την μη κάθοδο του ΚΑΟΔ.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΟΚ έχει αποστείλει πρόσκληση συμμετοχής στην Β’ Εθνική στον Ορφέα Νέου Σκοπού, ώστε να καλυφθεί το κενό από ομάδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Οι ερραίοι εξετάζουν αν θα την αποδεχθούν ή όχι, ανάλογα με τα οικονομικά τους δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ορφέας Νέου Σκοπού είναι ομάδα που αυτή τη στιγμή ανήκει στον όμιλο της Γ’ Εθνικής όπου μετέχουν Ασπίδα Ξάνθης, ΓΑΣ και ΑΕ Κομοτηνής. Αν αποφασίσει να ανέβει στην Β’ Εθνική, δεν θα είναι πλέον αντίπαλος των Θρακιωτών.

Μοιραία θα δημιουργηθεί ένα κενό. Αυτό, βάσει κανονισμών, θα πρέπει να καλυφθεί από ομάδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Αν λοιπόν ο Ορφέας Νέου Σκοπού πει το ναι, τότε ανοίγει ο δρόμος για να ανέβει στην Γ’ Εθνική και ο δευτεραθλητής της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πέρυσι Αστέρας Καβάλας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αστέρας Καβάλας έχασε μέν στην περίφημη ισοβαθμία την άνοδο από την ΑΕ Κομοτηνής, ωστόσο φαίηνεται ότι ενδεχομένως θα του δοθεί η δυνατότητα να παίξει στην Γ’ Εθνική. Αν ανέβει, θα πάρει την θέση του Ορφέα Ν. Σκοπού στο πρόγραμμά του.

Αν αρνηθεί ο Αστέρας Καβάλας, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τον Πανσερραϊκό – και πάει λέγοντας. Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν φυσικά αποδοχή της πρότασης-πρόσκλησης της ΕΟΚ προς την Νέο Σκοπό για συμμετοχή στην Β’ Εθνική.

Μετά από όλο αυτό το ντόμινο, θα δημιουργηθεί ζήτημα με ένα κενό στο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με τον Αστέρα Καβάλας να μετέχει ως γνωστόν στον όμιλο των ομάδων της Θράκης (παίζει με Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης στην πρεμιέρα).

Αυτήν την κενή θέση υπό ιδανικές συνθήκες θα μπορούσε να καλύψει ο ΚΑΟΔ, στο πρωτάθλημα ανδ΄ρων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Όλα όμως δείχνουν ότι θα μείνει κενή, οπότε θα δημιουργηθεί ένα μικρό ζήτημα σε σχέση με το πρόγραμμα εκεί.

Αλλά ακόμα αυτό είναι μακρινό σενάριο – και άλλωστε το πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αρχίζει σε περισσότερο από ένα μήνα από τώρα, ενώ αυτό της Β’ και Γ’ Εθνικής σε τρεις εβδομάδες. Για αυτό και επείγει πρώτα να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση…