ΕΠΣ Έβρου: Αλλάζει ριζικά το πρόγραμμα σε δύο ομίλους της Β’ Κατηγορίας χωρίς νέα κλήρωση

Την απόφαση να αλλάξει το πρόγραμμα του βόρειου και του κεντρικού ομίλου της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου, που έμειναν αμφότεροι με 12 ομάδες αντί για 13 μετά την αποχώρηση Στέρνων και Καρωτής αντίστοιχα, έλαβε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Νομού.

Εξ αρχής υπήρχαν δύο λύσεις. Η μία ήταν να διατηρηθεί το πρόγραμμα ως έχει. Όμως όταν έγινε η κλήρωση, υπήρχε πρόβλεψη για 13 ομάδες και άρα 26 αγωνιστικές, με μια ομάδα να έχει ρεπό ανά αγωνιστική.

Πλέον με την αποχώρηση μίας ομάδας από κάθε όμιλο, μένουν δώδεκα. Ωστόσο με δώδεκα θα μπορούσε κάλλιστα να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα σαν τον νότιο όμιλο, με λιγότερες αγωνιστικές, 22 συγκεκριμένα, και χωρίς ρεπό κάθε εβδομάδα για κάποιον.

Στο δίλημμα 22 αγωνιστικές χωρίς ρεπό ή 26 αγωνιστικές με δύο ομάδες να έχουν ρεπό κάθε Σαββατοκύριακο, οι άνθρωποι της ΕΠΣ Έβρου αποφάσισαν το προφανές: να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε 22 αγωνιστικές.

Κάπου εκεί τέθηκε το ζήτημα αν πρέπει να ξαναγίνει κλήρωση για τον βόρειο και τον κεντρικό όμιλο. Η απόφαση που πάρθηκε όμως ήταν όχι. Από την στιγμή που έγινε, κρίθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να υποβληθούν οι ομάδες σε αυτήν την ταλαιπωρία.

Έτσι κι αλλιώς, το πρόγραμμα βγαίνει βάσει συγκεκριμένου λογάριθμου, όπου κάθε ομάδα λαμβάνειο ένα νούμερο (από το 1 μέχρι το 13), το οποίο στην συνέχεια αντικαθίσταται από την ομάδα για να βγει το πρόγραμμα, ανάλογα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Από την στιγμή που η κλήρωση έχει γίνει, αποφασίστηκε κάτι απλό. Οι ομάδες που είχαν λάβει το νούμερο 13 θα πάρουν το νούμερο που είχε κληρωθεί στην ομάδα που δήλωσε αποχώρηση σε κάθε πρωτάθλημα.

Έτσι ουσιαστικά η κλήρωση έχει γίνει, όλες οι ομάδες θα έχουν νούμερα από το 1 ως το 12 και θα μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα τωμν 22 αγωνιστικών που υπάρχει προεκτυπωμένο και εφαρμόζεται και στον νότιο όμιλο, με κάθε ομάδα να καταλαμβάνει το αντίστοιχο νούμερο στο οποίο κληρώθηκε.

Κατά συνέπεια, καμία νέα κλήρωση – αλλά δεν ισχύουν και τα προγράμματα της Β’ Κατηγορίας που είχαν δημοσιευθεί. Αυτά αλλάζουν, με βάση τα νέα δεδομένα, ώστε το πρωτάθλημα κάθε ομίλου να διεξαχθεί 22 αγωνιστικές και όχι 26 αγωνιστικές….