Εμφύλιος στην Ορεστιάδα! Απάντηση από τον Άθλο στην ανακοίνωση του ΑΟΟ και νέες απειλές για μηνύσεις!!!

Πόλεμος ανακοινώσεων και απειλών για προσφυγές στην δικαιοσύνη έχει πλέον ξεσπάσει με τον πιο επίσημο τρόπο στην Ορεστιάδα, με τον Άθλο να απαντά στην ανακοίνωση του Αθλητικού Ομίλου και έτσι να συνεχίζεται ο… εμφύλιος του Βορείου Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο ΑΟΟ εξέδωσε ανακοίνωση με ευθείες βολές προς το νεοσύστατο σωματείο, τα μέλη του οποίου κατηγόρησε ότι επιχειρούν την απογύμνωση των «πράσινων» ακαδημιών  και ότι «διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες προς πάσα κατεύθυνση για τις ομάδες μας, δυσφημούν  την ένδοξη ιστορία και το έργο του Α.Ο.Ο. και συκοφαντούν αδιαλείπτως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου».

Μάλιστα αναφερόταν στην ανακοίνωση ότι «όλες οι παραπάνω συμπεριφορές συνιστούν ποινικά αδικήματα και όχι μόνο και πιο συγκεκριμένα στοιχειοθετούν τα αδικήματα της προσβολής της προσωπικότητας, της απάτης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της εξύβρισης (Αρ. 57 Α.Κ., Αρ. 361, 361Α, 362, 363 & 386 Π.Κ.)». Αφηνόταν τέλος να εννοηθεί ότι η διοίκηση του ΑΟΟ θα προβεί στην δικαιοσύνη, εφόσον συνεχιστούν τα όσα καταγγέλλονται.

Η απάντηση του Άθλου δεν άργησε να έρθει καθώς οι παράγοντες του νέου σωματίου εξέδωσαν ανακοίνωση, διαψεύδοντας όσα καταγγέλουν οι άνθρωποι του ΑΟ Ορεστιάδας και απειλώντας να περάσουν αυτοί στην αντεπίθεση, επίσης με μηνύσεις και αγωγές. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Άθλου Ορεστιάδας έχει ως εξής:

Ο  αθλητικός σύλλογος «ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» σε απάντηση της από 16-9-2015 ανακοίνωσης του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας ενημερώνει-γνωστοποιεί σε όλο το φίλαθλο κοινό της Ορεστιάδας τα εξής:

Ο αθλητικός σύλλογος «ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» δημιουργήθηκε από έντιμους ανθρώπους με εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού και με όρεξη για προσφορά. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ο μοναδικός στόχος ήταν η προσέλκυση των παιδιών της πόλης σε όλα τα αθλήματα στα οποία δραστηριοποιείται ο σύλλογός μας.

Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε πρόθεση από την μεριά μας να δημιουργηθούν εντάσεις με κανένα αθλητικό σωματείο της πόλης μας, πόσο μάλλον με τον  Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας, τον οποίο εκτιμάμε απεριόριστα. Μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και απορία η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο.Ο., η οποία δημοσιεύθηκε σε τοπικά μέσα αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην οποία αναφέρεται αυτολεξεί: «Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον “Άθλο” Ορεστιάδας συνομιλούν με γονείς ανηλίκων παιδιών καθώς και με τα ίδια τα ανήλικα παιδιά – αθλητές και τους εξαπατούν με σκοπό την φυγή των τελευταίων από τον όμιλό μας και την προσχώρησή τους στο δικό τους σύλλογο, διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες προς πάσα κατεύθυνση για τις ομάδες μας, δυσφημούν  την ένδοξη ιστορία και το έργο του Α.Ο.Ο. και συκοφαντούν αδιαλείπτως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου κλπ.»

Επειδή όλα τα παραπάνω τυγχάνουν παντελώς ψευδή αναμένουμε άμεσα από το Δ.Σ. του Α.Ο.Ο. να ανακαλέσει δημόσια, διαφορετικά δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Τέλος μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ αρχικά η ανακοίνωση του Α.Ο.Ο. συνυπογράφονταν ονομαστικά από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Α.Ο.Ο, μεταγενέστερα σε αναδημοσίευση αποσύρθηκαν τα ονόματα των παραπάνω μελών και η ανακοίνωση υπογράφεται από το Δ.Σ; Άραγε η εν λόγω ανακοίνωση του Α.Ο.Ο. ήταν σε γνώση όλων των μελών του Δ.Σ. και που αποσκοπεί; Υπάρχει ομόφωνη απόφαση καταχωρημένη στα πρακτικά του ΑΟΟ;

Υ.Γ. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή αγωνιστική περίοδο σε όλα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας».