Χρυσοί δύο Κομοτηναίοι οδηγοί με τον Ξανθιώτη εκπαιδευτή τους σε αγώνες 4Χ4 στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας

Οι Κομοτηναίοι Ρούλης Τσεκμέζογλου και Δημήτρης Τσολάκης κατέκτησαν την πρώτη θέση στη διοργάνωση Samokov Trophy 2015, που διεξήχθη το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Μπόροβετς.

Στους αγώνες αυτούς έλαβαν μέρος δεκάδες οδηγοί από χώρες όπως η Τουρκία, η Ρουμανία και η Πορτογαλία και το δίδυμο του Ρούλη Τσεκμέζογλου και Δημήτρη Τσολάκη επανέλαβε την πρωτιά που είχε κατακτήσει και τον περασμένο Μάρτιο στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας.

Αυτή τη φορά οι αγώνες διεξήχθησαν κοντά στην πόλη Σαμοκοβ με τη συμμετοχή τριών ελληνικών ομάδων. Εκτός από την ομάδα των Κομοτηναίων συμμετείχαν και δύο ομάδες από τη Λέσχη της Θεσσαλονίκης.

Οι Ρούλης Τσεκμέζογλου και Δημήτρης Τσολάκης εκπροσώπησαν την ομάδα Hardcore Club Κομοτηνής. Η τελική κατάταξη έφερε στην πρώτη θέση το δίδυμο Τσεκμέζογλου-Τσολάκη, στη δεύτερη θέση ομάδα από τη Ρουμανία και στην τρίτη θέση τους Παναγιώτη Ξενιτόπουλο και Δημήτρη Γαλανάκη. Την 6η θέση κατέκτησε η τρίτη ελληνική συμμετοχή στους αγώνες, με τους Ιωάννη Κυριακίδη και Χάρη Καφτεράνη.

Την ομάδα της Κομοτηνής εκτός από τον οδηγό Ρούλη Τσεκμέζογλου και τον συνοδηγό Δημήτρη Τσολάκη συμπλήρωνε ο Χρήστος Βογιατζής, πρόεδρος της Λέσχης 4×4 Ξάνθης σε ρόλο εκπαιδευτή. «Ήταν πολλά τα πληρώματα που συμμετείχαν στους αγώνες και τρία πληρώματα από την Ελλάδα. Βγήκαμε πρώτοι σε έναν δύσκολο αγώνα που διεξήχθη σε υψόμετρο 2.500 μέτρων», είπε στην εφημερίδα “Χρόνος” ο οδηγός του οχήματος Ρούλης Τσεκμέζογλου.

Οι συμμετέχοντες διέσχισαν ένα δύσβατο μονοπάτι σε ένα πανέμορφο τοπίο έχοντας να αντιμετωπίσουν τη λάσπη που δημιουργήθηκε μετά την έντονη βροχόπτωση της προηγούμενης μέρας. Κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα με τον καλύτερο χρόνο και να ανέβουν στο υψηλότερο βάθρο.

«Οι συμμετοχές ήταν πολύ καλές και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Σε όλη τη διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 40 αυτοκίνητα και στη δική μας δύσκολη κατηγορία είχαμε 10 συμμετοχές», είπε ο Ρούλης Τσεκμέζογλου. Όσον αφορά στη διοργάνωση, ήταν άψογη, όπως παραδέχθηκε ο κ. Τσεκμέζογλου.