Το δάκρυ του Σπανούλη για το τέλος από την Εθνική Ομάδα και η (ιδιαίτερη) σχέση του με την πόλη της Ξάνθης

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά την δύσκολη, όπως εξελίχθηκε, νίκη επί της Λετονίας το απόγευμα με 97-90, με την οποία ολοκλήρωσε η Ελλάδα την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ εξασφαλίζοντας τουλάχιστον παρουσία στο προολυμπιακό Τουρνουά, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα.

Με δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, όντας δακρυσμένος και συναισθηματικά φορτισμένος, έκανε γνωστό πως ο αγώνας αυτός ήταν ο τελευταίος του με το εθνόσημο στο στήθος. Ο διεθνής γκαρντ φεύγει από την Εθνική μετά από 17 χρόνια στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, στα οποία έπαιξε σε 145 παιχνίδια με την Ανδρών και κατέκτησε ένα Ευρωμπάσκετ πριν ακριβώς δέκα χρόνια και τη δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ του 2006.

«Από σήμερα σταματάω την καριέρα μου στην Εθνική ομάδα, προσφέραμε αρκετά πράγματα, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά τώρα. Υπάρχει συναισθηματική φόρτιση, είμαι από 17 χρονών στις Εθνικές ομάδες, δώσαμε αρκετά πράγματα εύχομαι τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στις κάμερες μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα κατά την παρουσία της Εθνικής Ομάδας στην Ξάνθη, πριν ένα μήνα, όταν είχε έρθει για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια στην Θράκη για φιλικούς αγώνες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της. Μάλιστα, τότε είχε μιλήσει για την ιδιαίτερη σχέση του με την πόλη, αφού την είχε επισκεφθεί πολλές φορές την περίοδο που ο αδερφός του έπαιζε στον ΑΣ Ξάνθη.

spanoulis«Εκτιμώ ότι στην πόλη σας ο αδερφός μου είχε ίσως την καλύτερη μπασκετική του σεζόν. Έχω έρθει αρκετές φορές εδώ, στη διάρκεια της θητείας του αδερφού μου στην Ξάνθη Α.Σ. κι έχω προπονηθεί σε αυτό το ωραίο γήπεδο. Ο κόσμος εδώ αγαπάει το μπάσκετ. Και αυτό είναι σημαντικό», είχε πει τότε στις δηλώσεις του στο ThrakiSportS και τους υπόλοιπους δημοσιογράφους (φωτο δεξιά).

Πράγματι, ο Δημήτρης Σπανούλης αγωνίστηκε στην (πάλαι ποτέ) ομάδα της Ξάνθης την σεζόν 2006-2007, όταν ο Βασίλης έβγαζε το ψωμί του στις Ηνωμένες Πολιτείες και το NBA αγωνιζόμενος με τους Χιούστον Ρόκετς. Μάλιστα, εκείνον τον ένα χρόνο είχε αποτελέσει την πρώτο σκόρερ της θρακιώτικης ομάδας με 794 πόντους σε 29 αγώνες, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ όλης της Α2 Κατηγορίας με μέσο όρο 24,5 πόντους ανά αγώνα.

Ο Δ. Σπανούλης είχε αποτελέσει μέλος μιας από τις καλύτερες ομάδες που εμφάνισε η Ξάνθη στην Α2 Κατηγορία, στην οποία μετείχαν ακόμα ως πλέι μέικερ ο Δημήτρης Μασλαρινός και οι αρκετά έμπειροι Γιάννης Στεφανίδης και Θανάσης Σουφλιάς. Μάλιστα, όπως ο ίδιος ο Βασίλης αποκάλεσε, είχε αποτελέσει αφορμή να επισκεφθεί την Ξάνθη αρκετές φορές και ο αδερφός του Βασίλης και να… προπονηθεί στο Αμοιρίδειο. Θυμηθείτε για την περίοδο που έπαιζε ο Σπανούλης στην Θράκη με ένα κλικ ΕΔΩ.