Νέες δηλώσεις Ρόκα για την απομάκρυνσή του: “Άλλαξαν αρκετά, είναι πολλά, δε θέλω να πω ποιος έφταιξε…”

Ο πρώην πλέον τεχνικός του Πανθρακικού Χοσέ Μανουέλ Ρόκα μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για την προσπάθεια που έκανε με την ομάδα της Κομοτηνής, τους λόγους του «διαζυγίου», αλλά και το πρωτάθλημα.

Αρχικά για τους λόγους του διαζυγίου είπε στον Αθλητικό Metropolis: «Πέρυσι κάναμε κάτι πολύ μεγάλο για μια ομάδα που όλοι νόμιζαν ότι θα πέσει. Τελικά το καταφέραμε. Φέτος είναι διαφορετικό το ρόστερ και πολλά ακόμη, αλλά δε θέλω να πω ποιος έφταιξε. Δεν μας πήγαν καλά τα παιχνίδια στην αρχή και η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει κάτι για να μην κυλήσει η χρονιά όπως πέρυσι. Εγώ έδωσα ό,τι μπορούσα για την ομάδα. Ποδόσφαιρο είναι, πολλές φορές μία φάση κρίνει τα πάντα και δεν είχαμε καλά αποτελέσματα παρ΄ ότι ήμασταν κοντά στο να τα πάρουμε. Οι παίκτες θα συνεχίσουν με τον καινούργιο προπονητή και θα έχουν άλλο κίνητρο, είναι στο χέρι τους να πάρουν αυτό που αφήσαμε πέρυσι. Μια ομάδα δηλαδή που θα μάχεται για το αποτέλεσμα».

Για τα προβλήματα τραυματισμών που είχε ο Πανθρακικός στα πρώτα παιχνίδια, σχολίασε: «Οι Ιγκόρ και Ντιγκινί είναι δύο σημαντικοί παίκτες. Όσοι έπαιξαν βέβαια είναι παίκτες με ποιότητα, αλλά κάθε ομάδα έχει τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες και εμείς δεν μπορούσαμε να τους έχουμε. Είχαμε 7 τραυματίες και τέσσερις βασικούς και αυτό ήταν πρόβλημα».

Για τη συνεργασία με τη διοίκηση του Πανθρακικού, απάντησε: «Δε ζήτησα υπομονή και στήριξη διότι μου έδωσαν την ευκαιρία να είμαι σε ομάδα Α’ Εθνικής. Δεν έχω κανένα παράπονο, είμαι κομμάτι στην ιστορία του Πανθρακικού και ως προπονητής. Είναι βέβαια σημαντικό να έχεις γεμάτο ρόστερ και να μπορείς να επιλέγεις από αυτό. Εδωσα ευκαιρίες σε νέους παίκτες όπως οι Μουδούρογλου, Νικόλτσης, Μακρόπουλος, αλλά θέλουν χρόνο. Όπως και με τον Αθανασιάδη πέρυσι που του έδωσα συμμετοχή και φέτος είναι βασικός».

Για το αν θα μείνει στην Ελλάδα, είπε: «Τα τελευταία οκτώ χρόνια βρίσκομαι στην Ελλάδα και μου αρέσει. Πρέπει να διορθώσουν κάποια πράγματα, αλλά μου αρέσει. Εδώ θα είμαι κοντά και θέλω να κάνω ταξίδια, αλλά να έχω βάση την Ελλάδα».

Για το ότι κάποιοι χαρακτηρίζουν τον Πανθρακικό φαβορί για τον υποβιβασμό, σχολίασε: «Από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές ξέρουν κάποιοι… Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πέρυσι όλοι έλεγαν ότι θα πέσει ο Πανθρακικός και φτάσαμε στους 43 βαθμούς, που ήταν ρεκόρ. Είναι 30 παιχνίδια φέτος και με 32 και 33 βαθμούς θα σωθεί η ομάδα. Πρέπει να ματώσεις για να κερδίσεις, διότι υπάρχουν δύσκολες ομάδες».

Για το πρωτάθλημα γενικότερα είπε: «Μου αρέσει το πρωτάθλημα και είναι κίνητρο και σαν φίλαθλος και σαν επαγγελματίας να συμμετέχεις. Εχει περισσότερη ποιότητα και έχεις αντιπάλους που είναι δύσκολο να τους κερδίσεις. Είδα όλα τα παιχνίδια και έχει ποιότητα».

Αναλυτικά το ηχητικό με όσα δήλωσε ο Μανουέλ Ρόκα με ένα κλικ ΕΔΩ.