Europa League: Πήγαν οδικώς από την ΑΜ-Θ στο Μπακού για να δουν… κουλούρια στο Καμπάλα-ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε αρκετά, έχασε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Αζερμπαϊτζάν. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την (γνωστή στους Έλληνες από τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού) Γκαμπάλα στην πρεμιέρα της στους ομίλους του Europa League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήθελε τη νίκη, αλλά συμβιβάστηκε τελικά με την ισοπαλία, την οποία θα μπορούσε να χάσει, αν ο τερματοφύλακας του, Όλσεν, δεν έκανε ορισμένες μεγάλες επεμβάσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε χώρους στην Γκαμπάλα, η οποία έχασε ευκαιρίες.

Η φλύαρη υπεροχή των παικτών του Τούντορ δεν απέφερε καρπούς, καθώς οι Θεσσαλονικείς είχαν πρόβλημα στη δημιουργία. Ο Μπερμπάτοφ μπήκε στο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα και στην άμυνα, με τον Όλσεν να κάνει μεγάλη επέμβαση στο 67′ σε λάθος γύρισμα του Κόστα. Ο Μακ έχασε στο τέλος την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στους Θεσσαλονικείς και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι παρακολούθησε από κοντά ο ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, αλλά και πέντε φίλοι του δικεφάλου που ξεκίνησαν οδικώς από την Καβάλα και έφτασαν μετά από ταξίδι σχεδόν 40 ωρών στο Μπακού.

Μάλιστα, ανήρτησαν και σχετικό πανό από την Καβάλα όπως φαίνεται και στην φωτο της Intime, ενώ αντιθέτως δεν είδαμε κάποιο από την Θράκη, δείγμα ότι πιθανότατα δεν υπήρξε στην παρέα και κάποιος φίλος τους από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα, αν και προφανώς το διέσχισαν για να φτάσουν εκεί.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ντόρτμουντ κατάφερε στο τέλος να λυγίσει την Κράσνονταρ με 2-1 στη Γερμανία. Στην βαθμολογία η Μπορούσια έχει τρεις βαθμούς, ακολουθούν ΠΑΟΚ και Καμπάλα με έναν και στην τελευταία θέση η Κρασνοντάρ χωρίς πόντο.