Τα τρία φαβορί και οι δύο επιπλέον μνηστήρες για την διαδοχή του Ρόκα στον πάγκο του Πανθρακικού

Ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα έγινε ο πρώτος προπονητής που αποχαιρετάει φέτος ομάδα της Super League. Ο Ισπανός τεχνικός πλήρωσε το… μάρμαρο της κακής έναρξης του Πανθρακικού, όπου μετά από τρεις αγωνιστικές μετράει ισάριθμες ήττες χωρίς να έχει σημειώσει η ομάδα του ούτε γκολ.

Όπως έγινε γνωστό με τον πιο επίσημο τρόπο και από τους ανθρώπους της ομάδας της Κομοτηνής, το επερχόμενο εντός έδρας ματς την Καλλονή, θεωρείται πολύ σημαντικό και γι’ αυτό ήθελαν να επιφέρουν ένα ηλεκτροσόκ, ενώ παράλληλα θα επιδιώξουν μέχρι τότε να έχει βρεθεί και ο αντικαταστάτης του Ρόκα.

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το διαζύγιο, άρχισε και η σεναριολογία για τον διάδοχο του Ρόκα, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και μέχρι αυτός να βρεθεί και να εγκατασταθεί, οι προπονήσεις γίνονται υπό τις οδηγίες των συνεργατών του Ρόκα, το μέλλον των οποίων θα ξεκαθαρίσει μετά την έλευση του νέου προπονητή.

Το πρώτο όνομα που ακούστηκε είναι του Σάββα Παντελίδη. Ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη της Κομοτηνής, καθότι ο προπονητής που ανέβασε την ομάδα για δεύτερη φορά στην Super League. Έφυγε φιλικά και είναι ιδιαίτερα αρεστός στον κόσμο, η γνώμη του οποίου στην παρούσα φάση μετράει πολύ και για την διοίκηση του Πανθρακικού, η οποία δεν μένει στο απυρόβλητο για την κακή εικόνα της ομάδας.

Άλλα προτερήματα είναι ότι γνωρίζει καλά την κατηγορία και τις ισορροπίες. Λέγεται ότι διατηρεί επαφή με τον μεγαλομέτοχο Τάσο Καραολάνη ακόμα και το διάστημα που καθόταν στον πάγκο του Λεβαδειακού. Δεν θεωρείται ιδιαίτερα ακριβή λύση, κάτι που επίσης μετράει στην προκειμένη περίπτωση. Το πιο σημαντικό, πέρα από την καλή χημεία με τον κόσμο, ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

 

Δύο άλλα ονόματα που αναγράφονται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Livesport» είναι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος και ο Νίκος Κωστένογλου. Ο πρώτος είχε φλερτάρει έντονα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού και πέρυσι, μετά το διαζύγιο με τον Άκη Μάντζιο, με πολλούς να αναφέρουν τότε ότι επρόκειτο για το μεγάλο φαβορί, αλλά τελικά σε μια κίνηση έεκπληξη επιλέχθηκε ο Ρόκα.

Ο καβαλιώτης Νίκος Κωστένογλου από την άλλη, ακούγεται πρώτη φορά για τον Πανθρακικό. Μέχρι πριν ένα μήνα, ο πρώην παίκτης και προπονητής της Ξάνθης είχε καθήκοντα βοηθού του Μαρκαριάν στην Εθνική Ομάδα, αλλά ως γνωστόν αποτέλεσε παρελθόν από αυτήν, όπως και ο Μαρκαριάν αλλά και ο Καραγκούνης. Ελέχθη μάλιστα ότι αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου για να τα σπάσουν ο Ουρουγουανός με τον “Κάρα”.

Από εκεί και πέρα, άλλα δύο ονόματα ακούστηκαν από την πρώτη στιγμή, χωρίς να υπάρχουν παραπάνω πληροφορίες από το ρεπορτάζ. Το ένα όνομα αφορούσε τον επίσης καβαλιώτη Παύλο Δερμιτζάκη, που έχει κάτσει δυο φορές τα τελευταία χρόνια στον πάγκο του Πανθρακικού. Βρέθηκε πρόσφατα στην Κύπρο αλλά εδώ και μερικές μέρες είναι πάλι άνεργος. Έχει καλή σχέση με τον Καραολάνη, αλλά κακή με τον κόσμο της Κομοτηνής.

Ένα άλλο όνομα που μετέδωσε το sport24 είναι αυτό του Σάκη Τσιώλη, που παραμένει χωρίς ομάδα, μετά την περιπέτεια με την Κέρκυρα που ως γνωστόν τελικά υποβιβάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους. Πέρυσι τέτοια εποχή κάθονταν στον πάγκο της Ξάνθης. Ωστόσο λέγεται ότι έχει πιο αλμυρό κασέ σε σχέση με τους υπόλοιπους και δεδομένης της δεινής οικονομικής κατάστασης της ομάδας, η περίπτωσή του κρίνεται πιο δύσκολη.

Πέρα ωστόσο από αυτά τα πέντε ονόματα που ακούστηκαν, πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο της έκπληξης. Άλλωστε και ο Ρόκα, μέχρι να ανακοινωθεί το όνομά του, δεν είχε ακουστεί σε κανένα από τα ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας…