Κύπελλο Ελλάδας: Την Πέμπτη μαθαίνουν τους αντιπάλους τους Ξάνθη και Πανθρακικός!

Την ερχόμενη Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδί η κλήρωση της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με την συμμετοχή και των ομάδων της Super League, άρα και της Ξάνθης και του Πανθρακικού.

Στην κλήρωση της Πέμπτης ως γνωστόν θα βρίσκονται και οι δύο εκπρόσωποι της Θράκης στην μεγάλη κατηγορία με τον Πανθρακικό να θέλει μια καλή πορεία ενώ στόχος της Ξάνθης είναι να μπορέσει να επαναλάβει την περσινή επιτυχία και την συμμετοχή της σε ακόμη έναν τελικό με ευτυχέστερη κατάληξη αυτή την φορά.

Στη Β’ φάση θα μπουν στην κληρωτίδα συνολικά 32 ομάδες, 16 της Super League και 16 της Football League, απ’ όπου θα προκύψουν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Η Skoda Ξάνθη μετά την περσινή 8η θέση που κατέλαβε στο πρωτάθλημα θα μπει στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας, αυτό των ισχυρών, ενώ ο Πανθρακικός που τερμάτισε 11ος θα μπει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται να έχουμε και Θρακιώτικη μονομαχία στους ομίλους. Σε κάθε πρίπτωση οι ομάδες της Θράκης θα έχουν και δύο αντιπάλους χαμηλότερης κατηγορίας και θεωρητικά θα είναι φαβορί για την πρόκριση, καθώς οι αγώνες θα είναι μονοί και στο τέλος οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα πάρουν την πρόκριση για τους «16» του θεσμού.

Την κλήρωση ως γνωστόν θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης.