Το μοναδικό ρεκόρ 25ετίας που έσπασε η Ξάνθη και… το κλειστό κλαμπ με Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι

Μετά από τρεις αγωνιστικές και παρά το πρόγραμμα «βουνό» που είχε, η Skoda Ξάνθη είναι η μοναδική ομάδα της Super League που δεν έχει ακόμα δεχθεί γκολ στο πρωτάθλημα και διατηρεί την εστία της αλώβητη. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο, αφού την βάζει στην ίδια κατηγορία με την Μάντσεστερ Σίτι και την Ρεάλ Μαδρίτης!

Δεν πρόκειται για ένα επίτευγμα που έρχεται τυχαία. Με τον Λουτσέσκου στον πάγκο της, η Ξάνθη έχει δεχθεί 42 γκολ σε 40 επίσημα παιχνίδια κι έχει κρατήσει 16 φορές το μηδέν πίσω. Ωστόσο, από τότε που ανέλαβε, όσο περνούσε ο χρόνος, οι αμυντικές επιδόσεις για την ομάδα της Θράκης γίνονταν ολοένα και καλύτερες, αφού από τα μέσα Φεβρουαρίου η Ξάνθη έχει δεχθεί μόλις 12 γκολ στα τελευταία 17 επίσημα παιχνίδια!

Πέραν αυτών όμως, η φετινή Ξάνθη πέτυχε ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ. Από την πρώτη της σεζόν στην Α’ Εθνική (1989-90) και επί 25 χρόνια, η “βασίλισσα της Θράκης” δεν είχε ποτέ κρατήσει το μηδέν παθητικό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Τρεις φορές στο παρελθόν ξεκίνησε στα δύο πρώτα ματς χωρίς να δεχτεί γκολ αλλά στην τρίτη στροφή μάζευε την μπάλα από τα δίχτυα.

Φέτος ωστόσο είχε δύο λευκές ισοπαλίες με ΠΑΟΚ εκτός και ΑΕΚ εντός και την Κυριακή με την επικράτηση με  0-1 κόντρα στον Ατρόμητο πέτυχε για πρώτη φορά να συμπληρώσει τριάδα αγώνων χωρίς να δεχτεί τέρμα, σε έναρξη πρωταθλήματος. Πρόκειται ασφαλώς για γεγονός που προμηνύει μόνο ακόμα καλύτερη συνέχεια για την Ξάνθη. Ας θυμηθούμε όμως τις άλλες τρεις φορές που έφτασε κοντά στο ίδιο επίτευγμα:

Σεζόν 2012-13: ΟΦΗ – Skoda Ξάνθη 0-0, Skoda Ξάνθη – ΑΕΚ 1-0, Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη 1-1.

Σεζόν 2007-08: Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-0, Skoda Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 2-0, Βέροια – Skoda Ξάνθη 1-1

Σεζόν 1998-99: Πανελευσινιακός – Skoda Ξάνθη 0-0, Skoda Ξάνθη – Βέροια 2-0, ΟΦΗ – Skoda Ξάνθη 4-2.