ΕΠΣ Θράκης: Τα “μυστικά” του απίστευτου σκορ 16-0 που είχαμε για το κύπελλο σε μόλις 68 λεπτά αγώνα!!!

Μετά τις εκπλήξεις του Σαββάτου, την Κυριακή ήταν η ημέρα των πολλών γκολ για την πρώτη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης.

Και μπορεί να είχαμε θεαματικά σκορ όπως ένα 12-1 και ένα 11-0 (και ένα 9-2), αλλά αναμφίβολα αυτό που ξεχώρισε ήταν το… 16-0 του Αστέρα Αιγείρου επί του ιστορικού ΑΟ Φιλύρας, μιας ομάδας που μέχρι πριν δυο χρόνια πρωταγωνιστούσε στην Α1 Κατηγορία και διεκδικούσε τον τίτλο από τον τότε πρωταθλητή Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.

Η Φιλύρα ως γνωστόν πέρυσι υποβιβάστηκε οικειοθελώς σε μια απόφαση που είχε να κάνει με την στροφή των ιθυνόντων της να στραφούν στον ντόπιο πληθυσμό και να σταματήσουν την οικονομική αιμορραγία των μεταγραφών. Φέτος θα αγωνιστεί στην Β’ Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης. Στην κλήρωση της πρώτης φάσης, τέθηκε αντιμέτωπη με τον αρκετά ισχυρό Αστέρα Αιγείρου, αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο ζήτημα που οδήγησε σε αυτό το εξωπραγματικό σκορ.

Καταρχήν, η φιλοξενούμενη ομάδα εμφανίστηκε στο γήπεδο του Αιγείρου με… δεκάδα, καθώς δεν μπόρεσεσε να συμπληρώσει ενδεκάδα. Το ματς ξεκίνησε, αλλά  μετά την εξωφρενική διάσταση που πήρε το σκορ, «λόγω τραυματισμών» όπως επισήμως αναφέρθηκε, η ομάδα της Φιλύρας έμεινε με 10 παίκτες. Έτσι ο αγώνας διεκόπη, βάσει ΚΑΠ, στο 68ο λεπτό, καθώς απαγορεύεται να διεξάγεται παιχνίδι με την μία εκ των δύο ομάδων να έχει λιγότερους από επτά παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Ναι, αν δεν καταλάβατε καλά, το 16-0 ήταν το σκορ που υπήρχε μέχρι και το σημείο της διακοπής, δηλαδή στο 68ο λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι ο Αστέρας Αιγείρου επιτύγχανε ένα γκολ κάθε τέσσερα λεπτά και κάτι δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο. Πραγματικό πυροβόλο! Αν φτάναμε στο 90 και με βάση τον συγκεκριμένο ρυθμό, θα είχαμε δει άλλα έξι με επτά γκολ, δηλαδή ενδεχομένως να είχαμε ένα σκορ 22 ή 23-0. Αλλά και το 16-0 αποτελεί ένα αποτέλεσμα που σίγουρα γράφει ιστορία.