ΕΠΣ Έβρου: Η ομάδα που την είδε… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε με δυο γκολ στις καθυστερήσεις

Τον αλησμόνητο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999 στην Βαρκελώνη ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπάγερν Μονάχου, τότε που οι Βρετανοί κατάφεραν με δυο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης, θυμήθηκαν όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα ανάμεσα στον ΑΣ Πέπλου και την Ομόνοια Λυκόφης.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη, με δύο ανατροπές και τελικά την Λυκόφη να επικρατεί εκτός έδρας με 3-2 του Α.Σ. Πέπλου και να προκρίνεται στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μούτλια, αλλά η ομάδα του Πέπλου ανέτρεψε προσωρινά την εις βάρος της κατάσταση χάρη σε γκολ του Γιαλαμαντζή στο 30′ και του Α. Τσιπλάκη πέντε λεπτά αργότερα.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου αλλά και της αναμέτρησης μέχρι το… 90′!!! Τότε η Ομόνοια Λυκόφης κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ του Πιρπιρή και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα οδηγούνταν σε παράταση, ο Λειβαδίτης σημείωσε το τελικό 2-3 χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σιβούδης με βοηθούς τους Κοντάρα και Παπαδόπουλο.

ΑΣ ΠΕΠΛΟΥ: Ηλιάδης, Τσιπλάκης Β., Μπουγιουκλής, Παπατζελάκης, Κωτούλας, Νικολόπουλος, Σονωβίδης, Πετρίδης, Τσαπάνης, Τσιπλάκης Α., Γιαλαματζής
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΥΚΟΦΗΣ: Μπόγλου, Παπαναστασίου (68′ Μπακιρτζής), Γραμμένος, Μαθιουδάκης, Μούτλιας, Καραμπάτσας, Γκαμήλης, Κουρούδης, Μύρος (65′ Καραγιάννης), Λειβαδίτης, Πιρπιρής