Έλεγξαν δύο φορές τα ίδια πράγματα στον Εθνικό και βρήκαν… διαφορετικά αποτελέσματα

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την λήξη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου και ενώ ήδη βρισκόμαστε στις αρχές της νέας, οι εκκρεμότητες με το παρελθόν εξακολουθούν να ταλανίζουν τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Δεν είναι όμως μόνο τα χρέη αλλά και τα πρόσωπα, που σε ορισμένες περιπτώσεις φέρονται να ευθύνονται για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο τμήμα. Το νέο ΤΑΑ υπό την προεδρία του Γιώργου Γεωργιάδη δηλώνει ότι προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα που του άφησε η προηγούμενη διοίκηση Τζίμα, τις ευθύνες της οποίες ανέλαβε να καταγράψει η Εξελεγκτική Επιτροπή. Η τελευταία μάλιστα πρότεινε την μη απαλλαγή των μελών του προηγούμενου ΤΑΑ, “μέχρι  τακτοποιήσεως των εκκρεμοτήτων και των τυχόν ευθυνών που θα προκύψουν”.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και τώρα, τόσους μήνες μετά, δεν έχει συγκληθεί Γενική Συνέλευση για να εξετάσει την συμπληρωματική έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και να αποφασίσει αν θα δοθεί απαλλαγή ή όχι στα μέλη του απερχόμενου ΤΑΑ, ένα από τα οποία εξακολουθεί να ασκεί διοίκηση και μάλιστα από νευραλγικό πόστο στο ΤΑΑ Εθνικός. Αυτή είναι μια εκκρεμότητα που εξακολουθεί να ταλανίζει και να ρίχνει βαριά την σκιά της στο τμήμα πετοσφαίρισης του Εθνικού, ενόψει και της νέας αγωνιστικής σεζόν που ξεκινά.

Ωστόσο, από την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής προκύπτουν μια σειρά από ερωτηματικά που αφορούν και… την ίδια την Εξελεγκτική Επιτροπή. Και η πιο σημαντική από αυτές είναι ότι εμφανίζεται η ίδια Επιτροπή να εξετάζει τα πεπραγμένα της διοίκησης Τζίμα για το ίδιο χρονικό διάστημα και να καταλήγει σε δυο διαφορετικές εκθέσεις σε αντιφατικά αποτελέσματα!!!

Στην έκθεση της 5ης Ιουνίου του 2015, η Εξελεγκτική Επιτροπή φέρεται να έχει ελέγξει την διαχειριστική περίοδο από 27 Μαΐου του 2014 ως 30 Απριλίου του 2015. Η έκθεση εκτείνεται σε 12 σελίδες, τετραπλάσιες σε σχέση με την τρισέλιδη έκθεση της 20ης Ιουνίου του 2014, που αφορούσε τον έλεγχο της διαχειριστικής περιόδου του ΤΑΑ Εθνικός για το διάστημα από τις 15 Μαΐου του 2013 ως τις 15 Ιουνίου 2014.

Ετσι λοιπόν, μια περίοδος τριών εβδομάδων από τις 27 Μαΐου του 2014 ως και τις 15 Ιουνίου του 2014, εμφανίζεται να έχει ελεγχθεί σε… δύο διαφορετικές χρήσεις, τόσο στην έκθεση της σεζόν 2013-2014 όσο και της σεζόν 2014-2015. Το γεγονός από μόνο του προκαλεί απορίες, γιατί από την στιγμή που είχε κλείσει η χρήση ως και τις 15 Ιουνίου του 2014, εύλογο είναι να αναρωτηθεί κανείς για ποιον λόγο ξαναελέγχθηκε το  συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι ουσιαστικά στις δύο εκθέσεις υπάρχουν διαφορετικά συμπεράσματα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στην έκθεση που ελέγχει την σεζόν 2013-2014, αναφέρεται ότι “εκ του διενεργηθέντος ελέγχου διαπιστώθηκε ότι η διαχείριση λειτουργεί εύρυθμα”, αν και σε ένα σημείο αναφέρεται ότι “δεν εγκρίνεται δαπάνη ποσού 1.000ευρώ η οποία καταχωρήθηκε στο υπ’ αριθ 86/27-5-2014 ένταλμα πληρωμής λόγω μη ύπαρξης παραστατικών”. Επίσης, ζητούνταν extre με τις κινήσεις τραπεζικού λογαριασμού στην Alpha Βank για το διάστημα από 1/5-15/6/2014. Πάντως, σε γενικές γραμμές υπήρχε το συμπέρασμα ότι όλα κυλούσαν ομαλώς και έτσι, με μια σειρά από παρατηρήσεις για του τι πρέπει να γίνεται στο μέλλον, δόθηκε απαλλαγή στα μέλη της διοίκησης εκείνου του ΤΑΑ.

Εναν χρόνο μετά, ωστόσο, τα πράγματα δεν εμφανίστηκαν το ίδιο ρόδινα. Όπως προαναφέρθηκε, τα μέλη του ΤΑΑ Εθνικός προτάθηκε να μην απαλλαγούν για πράξεις που εκτελέστηκαν και παρουσιάστηκαν στον οικονομικό απολογισμό αυτής της χρήσης (27/5/2014-30/4/2015), κατά συνέπεια να μην απαλλαγούν και για το διάστημα από 27/5/2014 μέχρι 15/6/2014 για το οποίο είχαν απαλλαγεί έναν χρόνο πριν! Επιπλέον, μελετώντας κανείς την 12σέλιδη έκθεση διαπιστώνει σε σχέση με αυτό το επίμαχο διάστημα, ότι σε άλλο σημείο της έκθεσης επεκτείνεται κατά δύο ημέρες, αφού στο τμήμα εξόδων αναφέρεται ότι το ελεγχθέν διάστημα είναι από 25 Μαΐου 2014 (και όχι 27). Κυρίως όμως, ανευρίσκονται και ορισμένες ελλείψεις, που δεν είχαν αναφερθεί στην έκθεση της προηγούμενης χρονιάς, αν και εμφανίζεται να είχε καλύψει και εκείνη το ίδιο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής αναφέρει ότι δεν έχουν προσκομιστεί δικαιολογητικά για ποσό 400 ευρώ “για ενοίκιο Μαρτίου – Ανδρεάδη”, με την ημερομηνία που αναφέρεται στην συγκεκριμένη οφειλή να είναι 02/06/2014.  Ακόμα, δεν προσκομίστηκαν παραστατικά ύψους 585 ευρώ για  έξοδα αγώνα με ημερομηνία 18/04/2014 (δηλαδή εκτός της χρήσης που ελέγχθηκε από την τελευταία έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΤΑΑ Εθνικός). Ωστόσο, αυτές οι “ατέλειες” δεν είχαν εντοπιστεί από την προηγούμενη έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, αν και (υποτίθεται ότι) είχε ελέγξει και αυτό το χρονικό διάστημα και τα είχε βρει σε γενικές γραμμές όλα εύρυθμα!

Το ακόμα  πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι η Εξελεγκτική Επιτροπή που υπογράφει την έκθεση για την σεζόν 2013-2014 δεν διαφέρει και πολύ στην σύνθεσή της από αυτήν που υπογράφει την έκθεση για την σεζόν 2014-2015.  Τα τρία από τα μέλη της εμφανίζονται να είναι και στις δυο περιπτώσεις τα ίδια. Τώρα, πώς είναι δυνατόν να έλεγξαν δυο φορές τα ίδια πράγματα, την πρώτη να τα βρήκαν όλα (σχεδόν) μια χαρά και να την δεύτερη όχι, είναι μια απάντηση που ίσως θα ήταν καλό οι ίδιοι να δώσουν…