Video: Το γκολ και η κριτική της νέας ήττας του Πανθρακικού στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό

Την τρίτη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια γνώρισε ο Πανθρακικός, αυτή τη φορά στην πρώτη του έξοδο από την Κομοτηνή. Από την άλλη, με κορυφαίο τον Αιγύπτιο Αμρ Ουάρντα που έκανε τα… πάντα στη μεσαία γραμμή, ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 της ομάδας της Ροδόπης και πήρε το πρώτο του τρίποντο στην έδρα του για την φετινή σεζόν.

Οι Αγρινιώτες ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα, όμως, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά νευρικοί στην τελική προσπάθεια. Παρόλα αυτά δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους φιλοξενούμενους και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, αφήνοντας τον Πανθρακικό χωρίς βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές. Ωστόσο τα πάντα ίσως ήταν διαφορετικά αν ο Ποτουρίδης αντί για δοκάρι είχε σημαδέψει δίχτυα στο 17ο λεπτό.

Ο Χοσέ Μαουέλ Ρόκα επέλεξε για τον Πανθρακικό σύστημα 3-5-2 με τον Αθανασιάδη σταθερά στο τέρμα. Η τριάδα στην άμυνα αποτελούνταν από τους Μελίσση, Σερφά και Ποτουρίδη. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μεχία και δίπλα του κινούνταν ο Σέτι με τον Μάρτινς. Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκε ο Χαβίτο, στο αριστερό ο Χρήστου και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν ο Χασομέρης με τον Νικόλτση.

Ο Λιονέλ Πόντες παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1 και τον Στεφανάκο στο τέρμα. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κουτρομάνος, στο αριστερό ο Κέβιν και σέντερ μπακ ο Παπάζογλου με τον Κούσα. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μπεχαράνο με τον Μάκο, δεξιά τους και λίγο πιο μπροστά κινούνταν ο Ουάρντα, αριστερά ο Κάπελ και πίσω από τον προωθημένο Μαρκόφσκι ήταν ο Πάουλο.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Παναιτωλικό, καθώς είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε ευκαιρίες και πέτυχε το μοναδικό τέρμα που χωρίζει τις δύο ομάδες. Οι Αγρινιώτες από το ξεκίνημα του αγώνα ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν τον Πανθρακικό και απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 9’ με σουτ του Κουτρομάνου. Την ίδια ώρα, ο Πανθρακικός κατά κύριο λόγο αμυνόταν, όμως στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, στο 17ο λεπτό, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με τον Ποτουρίδη, όμως το σουτ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Στεφανάκου.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και πιο αποτελεσματική, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Μαρκόφσκι πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Αθανασιάδη σε κεφαλιά του Ουάρντα και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα, ο Παναιτωλικός ήλεγξε με ευκολία το ρυθμό, κρατώντας τους φιλοξενούμενους μακριά από την εστία του Στεφανάκου. Με τον Ουάρντα να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή η ομάδα του Λιονέλ Πόντες απείλησε ξανά στο 35’ με τον Μαρκόφσκι, όμως δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Παναιτωλικός εξακολουθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, τα οποία δεν είχαν τύχη. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι δύο προπονητές φρέσκαραν τις ενδεκάδες τους, με τους Αγρινιώτες να απειλούν μετά από αρκετή ώρα με συρτό σουτ του Κάπελ (64’). Από την πλευρά του, ο Πανθρακικός αν και έβλεπε τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, έμοιαζε ανήμπορος να απειλήσει την εστία του Στεφανάκου. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός δημιούργησε ακόμη δύο ευκαιρίες με τους Βιγιαφάνες (80’) και Μάκο (89’), όμως δεν τις αξιοποίησε. Παρόλα αυτά, δεν πλήρωσε την αστοχία του και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τάσος Παπαπέτρου με βοηθούς τους Τσολάκη και Μεσσήνη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ (90+2’ Παπουτσογιαννόπουλος), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Μπεχαράνο, Πάουλο (60’ Βιγιαφάνες), Ουάρντα (84’ Ρουσκουγέδα).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μάρτινς (58’ Μαρκόπουλος), Χαβίτο, Χασομέρης, Μέχια, Σερφά, Σέτι, Χρήστου (84’ Ζδράβος), Νικόλτσης, Ποτουρίδης.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ