Η ικανοποίηση του Λουτσέσκου για τη νίκη και το παράπονο προς τους παίκτες του…

Απόλυτα ικανοποιημένος από την σπουδαία νίκη που πέτυχε η Ξάνθη στην έδρα του Ατρομήτου εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου στο Περιστέρι, που ακολούθησε τον αγώνα της Κυριακής.

Ο προπονητής της Skoda μίλησε για την σημασία της νίκης, αλλά πέρα από συγχαρητήρια έκανε και… παρατηρήσεις στους παίκτες του, στεκόμενος σε μια ασυνεννοησία που παραλίγο να δώσει την ευκαιρία στον Ατρόμητο να πετύχει γκολ.

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα, που έχει ποιότητα, είχε το απόλυτο μέχρι τώρα με δυο νίκες και αγωνιζόταν στο γήπεδό της. Στο τέλος αξίζαμε τη νίκη, αλλά είναι γεγονός ότι ήμασταν και τυχεροί. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ.

Πιέσαμε πολύ καλά, αλλά χάσαμε κάποιες μπάλες στο κέντρο του γηπέδου και ο Ατρόμητος κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτή τη αδυναμία με την ταχύτητα των Μαρσελίνιο και Ναπολεόνι. Ήταν έξοχη η προσπάθεια του Φλίσκα στο πρώτο ημίχρονο που κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να οπισθοχωρήσουμε για να αντέξουμε την πίεση του Ατρόμητου, αλλά καταφέραμε να σκοράρουμε. Τη στιγμή που κάναμε πίσω, ήταν μια ασυνεννοησία με τον διαιτητή που δώσαμε μια ευκαιρία στον Ατρόμητο να σκοράρει. Τότε χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, αλλά αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί ό,τι και να συμβεί.

Μετά το γκολ μας, για μερικά λεπτά υπήρξε πίεση λόγω κάποιων μεγάλων μπαλιών που μπορούσε να τις κερδίσει ο Λε Ταλέκ που ήταν πολύ καλός. Ωστόσο στο τελευταίο τέταρτο ελέγξαμε το παιχνίδι και ο Ατρόμητος προσπαθούσε να πιέσει μόνο με βαθιές μπαλιές.

Σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού πρεσάραμε πολύ καλά. Είναι πολύ σημαντική νίκη εκτός έδρας κόντρα σε μια πολύ ποιοτική ομάδα όπως ο Ατρόμητος που βρισκόταν μάλιστα στο μέγιστο βαθμό της αυτοπεποίθησης μετά από δύο νίκες στα πρώτα δύο παιχνίδια».

Σε ερώτηση του ThrakiSportS αν πέρα από την μπετόν-αρμέ άμυνα, βρίσκει κάποια δυσκολία στην επίθεση και αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για προσπάθεια της Ξάνθης μέχρι την τελευταία στιγμή να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή, ο Ραζβάν Λουτσέσκου απάντησε:

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχουν πολύ ποιοτικές ομάδες στο πρωτάθλημα τις οποίες αντιμετωπίσαμε, όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και να βελτιωνόμαστε. Παίξαμε με τον ΠΑΟΚ που προερχόταν από ευρωπαϊκές νίκες, με την ΑΕΚ που ξέρετε τι παίκτες έχει. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα σε αυτούς τους αγώνες και θα συνεχίσουμε έτσι. Εμείς μένουμε προσηλωμένοι στη νοοτροπία μας».

Σε σχέση με τα μεταγραφικά σενάρια, ο τιμ μάνατζερ της Ξάνθης Γιώργος Κασναφέρης διευκρίνισε ότι ουδέποτε έπαιξε τις τελευταίες ημέρες ενδεχόμενο για ενίσχυση του ρόστερ, ενώ διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί πλέον να γίνει, αφού η μεταγραφική περίοδος ακόμα και για ελεύθερους παίκτες έληξε στις 11 του μήνα, δηλαδή την Παρασκευή που μας πέρασε.