ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στο συγκλονιστικό σε εξέλιξη ντέρμπι του Ορφέα με την Ασπίδα (+photos)

Ντέρμπι από τα παλιά είχαμε στο ΔΑΚ Ξάνθης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας μεταξύ των δύο ιστορικότερων σωματείων της Ξάνθης, της Ασπίδας και του Ορφέα, που αντάμειψαν με πλούσιο θέαμα και μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μέχρι το φινάλε όσους επέλεξαν να περάσουν το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Ασπίδας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πριν καν συμπληρωθεί το 20λεπτο άνοιξαν το σκορ με τον Μπάμπη Κυριαζίδη μετά από ωραία συνεργασία να γίνεται ο τελικός αποδέκτης και με σουτ μέσα από την περιοχή να ανοίγει το σκορ για την Ασπίδα. Μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους το ματς ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να έχουν σημαντικές στιγμές για την Ασπίδα να διευρύνει το προβάδισμα της και τον Ορφέα να φέρει το ματς στα ίσια.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ορφέα μπήκε πιο δυνατά και αποφασισμένη να αντιστρέψει την εις βάρος της έκβαση του αγώνα. Αυτή η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 59’ όταν ο Γιάννης Καραγκιόζης βγήκε στην κόντρα επίθεση πρόλαβε τον γκολκίπερ της Ασπίδας στην έξοδο και με ψηλοκρεμαστό σουτ έφερε το ματς στα ίσια. Μάλιστα σα να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους στο 74’ ο Μουμίνογλου Τουγιάλ θα κάνει ωραία ατομική προσπάθεια και με σούτ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 1-2 και την ανατροπή για τον Ορφέα.

Μέχρι το φινάλε η Ασπίδα έδειξε ότι ήθελε να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ορφέα, που μάλιστα θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη διαφορά αν το σουτ του Χακή Τζαμπάζ δεν κατέληγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το τελικό 1-2 δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στον Ορφέα που ξεκινά το πρωτάθλημα με νίκη στο μεγάλο ντέρμπι ενώ από την άλλη στην Ασπίδα καλούνται να μην απογοητευθούν και από το επόμενο κιόλας ματς να δείξουν πως φέτος το ιστορικό σωματείο είναι ικανό να επιστρέψει στην διεκδίκηση τίτλων. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Γκράνας με βοηθούς τους Ιλιάς Εμπλιούκ και Χουσείν Κουλά.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Γ. Γρηγοριάδης): Αθανασίου, Μυλωνάς, Σιράκ(75’ Τσετινές), Τσορμπατζίδης, Παρμακλής, Δογανίδης, Κυριαζίδης, Χισήμ, Ανδρίκου(80’ Μενεξές), Φωτιάδης, Μουτούς(55’ Κάτσης)

ΟΡΦΕΑΣ PUMA ΞΑΝΘΗΣ: Δημητρίου, Τζαμπάζ, Καρά Αλή(59’ Πιλέ), Παπαδιώτης, Μυγγίδης(90’Κουτσογιαννής Χρ/) Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Μόσχος, Χαραλαμπίδης(79’ Δημητρόγλου), Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου