ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο μεγάλο παιχνίδι του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου με την Δόξα Σώστη

Μεγάλο παιχνίδι από τα παλιά, που χώρισε στα δύο μάλιστα τις δύο βασικές Ενότητες του ίδιου συγχωνευμένου με τον Καπποδίστρια Δήμου, του Ιάσμου και του Σώστη, διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που επέστρεψε δυναμικά στα ποδοσφαιρικά δρώμετα.

Η ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια κυριαρχούσε στο πρωτάθλημα και το κύπελλο, κατακτούσε τον έναν τίτλο πίσω από τον άλλον αλλά λύγισε πέρυσι υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων, αποχώρησε και μοιραία υποβιβάστηκε, αποφάσισε να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και να έχει μια νέα αρχή στην Α2 Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης.

Αν κρίνει κανείς από το παιχνίδι που έπαιξε απέναντι στην Δόξα Σώστη, ομάδα που σταθερά βρίσκεται στην Α1 Κατηγορία, γύρισε για να πρωταγωνιστήσει. Οι περίπου 200 φίλαθλοι απόλαυσαν ένα ωραίο παιχνίδι ανάμεσα στα δύο σωματεία, που βρήκε τελικό νικητή τον Μέγα Αλέξανδρο, αν και αγωνιζόμενος σε κατώτερη κατηγορία.

Η αναμέτρηση είχε δύο εικόνες. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Σώστης που κυριαρχούσε στο γήπεδο, έδειχναν οι παίκτες την ποιότητα και την ανωτερότητά τους, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν παρά τις ευκαιρίες που έχασαν.

Στην επανάληψη ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν πολύ πάθος στο γήπεδο και κατάφεραν με αυτό να ανατρέψουν την δεδομένα καλύτερη ποιότητα των παικτών της Δόξας Σώστη. Το παιχνίδι κυλούσε ισορροπημένα και όλα έδειχναν ότι πάμε για παράταση, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα ανατράπησαν.

Αρχικά, στο ο 83ο λεπτό η ομάδα της Δόξας έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Κυπαρισσούδης δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα επάνω στον Χασάν Μουμίν. Με την εκτέλεση του φάουλ οι αμυντικοί του Σώστη απομάκρυναν, η μπάλα έφτασε στον Μουτούς Εμρέ λίγο κάτω από το επίπεδο της σέντρας που είδε τον Δημόπουλο εκτός θέσης και με ένα άπιαστο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Δόξα προσπάθησε άμεσα να ισοφαρρίσει με τον Παύλου να παίρνει την μπάλα από την κεφαλιά του Βαγενά μέσα στη μικρή περιοχή, ωστόσο το πλασέ του να μην βρίσκει στόχο. Στην επόμενη σχεδόν φάση ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, με τον Χουσεϊνκο να βγαίνει στην αντεπίθεση και με ένα δυνατό σουτ να γράφει το 2-0.

Κάπως έτσι η ομάδα του Ιάσμου πήρε την σπουδαία πρόκριση, κάνοντας μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της πρώτης φάσης του θεσμού του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης.  Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κακουλίδης, που δέχθηκε διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους (πριν τα γκολ) για κάποιες αποφάσεις του στο δεύτερο μέρος, ανάμεσά τους και τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Γκιρετλή): Μπαϊράν, Ιμπίς, Νασούδης, Ντουμπάν, Μουτούς, Χουσεϊν, Ασής (37′ Μεχμέτ), Μουσταφά, Σαμήφ, Χουσεϊνκο (90′ Καγιαλή), Χασάν.
ΔΟΞΑ ΣΩΣΤΗ (Καμενίδης): Δημόπουλος, Τέφος, Βοινιάδης, Κυπαρισούδης, Γιαννόπουλος (70′ Λαμούρης), Βαγενάς, Σερίφης, Παύλου (87′ Γεωργόπουλος), Λαζαρίδης, Ζέρβας, Βλασόπουλος (70′ Ευγαγγέλου).