Super League: Το χαμένο πέναλτι του Ντίνα και οι απώλειες της Καλλονής ενόψει Πανθρακικού

Ο Πλατανιάς ξεκίνησε με μοναδική ευκαιρία την αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως ο κομοτηναίος Θανάσης Ντίνας δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρομπέρτο και με μια κακή εκτέλεση, δεν έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Κρήτης μέσα στο Καραϊσκάκη από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Αντιθέτως, οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να ευστοχήσουν στην πρώτη τους ευκαιρία με τον Ντουρμπάζ στο 11ο λεπτό και με δυο ακόμα τέρματα του Ντομίνγκεζ στο 52′ και του Ιτούα στο 59′ κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη. Ο Πλατανιάς μείωσε στο 71′ με τον Μπανανά, αλλά ήταν αργά.

Όπως είπε και ο κομοτηναίος βοηθός προπονητή του Πλατανιά Πάνος Γκουτσίδης, βοηθός του Παράσχου στον πάγκο των Χανιωτών, ενδεχομένως το παιχνίδι να ήταν διαφορετικό αν και εφόσον είχε καταφέρει να βάλει μπροστά στο σκορ τον Πλατανιά ο Ντίνας, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει εύκολα με 3-0 της Βέροιας μέσα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, επιτυγχάνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Το 0-1 έγινε νωρίς με τον Κλάους Αθανασιάδη να βρίσκει δίχτυα μετά από έξι μήνες, στο 25′ ο Μακ με δυνατό σουτ από κοντά έγραψε το 0-2 και στο 55′ ο Τζιόλης από την καρδιά της περιοχής κατάφερε να γραφτεί και αυτός στους σκόρερς της αναμέτρησης.

Τέλος, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής, η Καλλονή και ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην Λέσβο. Οι Πελοποννήσιοι έδειχναν το αφεντικό του αγώνα όταν στο 84′ ο Γιάννου ευστόχησε σε πέναλτι εξαιτίας του οποίου η Καλλονή έμενε με… 9 παίκτες (αποβλήθηκε ο Ούκα ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα είχε δει δεύτερη κίτρινη και ο Κεϊτά) αλλά στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ανέστης Αναστασιάδης κατάφερε να σκοράρει και να δώσει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στην Καλλονή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλλονή θα έρθει στην επόμενη αγωνιστική στην Κομοτηνή για ματς – φωτιά με τον Πανθρακικό, στερούμενη προφανώς τις υπηρεσίες των Κεϊτά και Ούκα που δέχθηκαν στο παιχνίδι του Σαββάτου κόκκινες κάρτες…