Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για να μην πλημυρίζει φέτος το ΔΑΚ Κομοτηνής

Σε επίσημη ενημέρωση προχώρησε η ΠΑΕ Πανθρακικός, αναφορικά με την ολοκλήρωση των εργασιών βελτίωσης και αποκατάστασης του υπόγειου αποστραγγιστικού δικτύου, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος της Ροδόπης, “από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου μέχρι και την περασμένη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στο ΔΑΚ Κομοτηνής πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες, με σκοπό το γήπεδό μας να διαθέτει το καλύτερο δυνατό υπόγειο αποστραγγιστικό σύστημα”.

dak-komotinis-erga-kolazΠιο συγκεκριμένα, σε 28 ζώνες κατά μήκος του αγωνιστικού χώρου αλλά και σε ζώνες παράλληλα προς τις τελικές γραμμές του γηπέδου, περάστηκαν υπόγεια καινούριοι διάτρητοι αποστραγγιστικοί σωλήνες, με άμμο κάτω τους και πλέγμα και χαλίκι πάνω τους, προκειμένου, με τον τρόπο αυτό, να γίνεται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά η αποστράγγιση των όμβριων υδάτων και όσων μένουν στην επιφάνεια του γηπέδου.

Αριστερά και δεξιά της σέντρας του γηπέδου και προς τα πέταλα, διατηρήθηκε μία πολύ μικρή κλίση, που συνηθίζεται να υπάρχει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις στους αγωνιστικούς χώρους, έτσι ώστε να συλλέγονται αποτελεσματικά τα επιφανειακά νερά από τον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό το ανανεωμένο αποστραγγιστικό δίκτυο, με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω, συλλέγει όλα τα όμβρια και τα επιφανειακά ύδατα από τον αγωνιστικό χώρο και τα οδηγεί σε φρεάτια που διαθέτει το γήπεδο. Από εκεί αυτά αποχετεύονται εκτός γηπέδου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ