Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου εκπαίδευσε τα στελέχη της ΕΟΠΕ και της ΕΣΠΕΘΡ

Για όλους τους συμμετέχοντες ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, αλλά και για την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ένα μεγάλο στοίχημα, μια διαφορετική πρόκληση από αυτές που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα.

Η ιδέα κυοφορούνταν εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, αλλά και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ωστόσο για τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε και υλοποίησε την συγκεκριμένη ιδέα ήταν ένα όνειρο ζωής, το οποίο μετά από πολλά χρόνια αναμονής (και προσμονής) άρχισε να υλοποιείται.

Το πρώτο σεμινάριο αθλητικού μάνατζμεντ σε όλη τη χώρα, το οποίο απευθυνόταν σε μέλη διοικητικού συμβουλίου μιας αθλητικής ομοσπονδίας και συγκεκριμένα της ΕΟΠΕ αλλά και τους εκπροσώπους των διοικήσεων Τοπικών Ενώσεων και Επιτροπών, άρα και της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και σε όλους τους υπαλλήλους της ΕΟΠΕ, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο αμφιθέατρο που ευγενικά προσέφερε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με ακροατήριο τα διοικητικά στελέχη του ελληνικού βόλεϊ.

Όσο για τον δάσκαλο; Τον τόλο αυτό ανέλαβε ο αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Δρ. Δημήτρης Γαργαλιάνος, ένθερμος υποστηρικτής της δια βίου εκπαίδευσης των διοικητικών αθλητικών στελεχών (από την βάση ως την κορυφή της πυραμίδας). Ενας “δικός μας” άνθρωπος, λοιπόν, ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου αναλύθηκαν οι βασικές αρχές του αθλητικού μάνατζμεντ.

«Στον αθλητισμό ό,τι μπορείς να φανταστείς, μπορείς να το πραγματοποιήσεις. Αν, για παράδειγμα, θέλεις να έχεις μια καλύτερη διοίκηση, τότε μπορείς να το πετύχεις. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με αυτό που έγινε σήμερα και ελπίζω ότι αυτό το σεμινάριο θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μίας Εθνικής Σχολής Αθλητικών Διοικητικών Στελεχών που τόσο έχει ανάγκη η χώρα», δήλωσε ο εμφανώς ικανοποιημένος ο κ. Γαργαλιάνος, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο σεμινάριο έκαναν παρουσιάσεις και η υπεύθυνη μάρκετινγκ της ΕΟΠΕ Τατιάνα Τσερεγκόφ αλλά και ο Δρ. Βασίλης Μανασής, μέλος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΠΕ.

«Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, για την πραγματοποίηση του οποίου θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Δημήτρη Γαργαλιάνο και την Ειρήνη Χαράφια, αισθάνομαι πραγματικά πολύ όμορφα γιατί θεωρώ ότι με την εκπαίδευση μπαίνουν οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο στο ελληνικό βόλεϊ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Μπορώ να υποσχεθώ είναι πως το σημερινό ήταν μόνο η αρχή», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Στην φωτογραφία που δημοσιοποίησε η ίδια η ΕΟΠΕ βλέπετε… μαθητές και στο κέντρο τον”δάσκαλο” καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Δημήτρη Γαργαλιάνο, ο οποίος έχει ακριβώς δεξιά του τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, δίπλα από τον οποίο βρίσκεται και ο ορεστιαδίτης παράγοντας και επί πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο ήταν η κορύφωση ενός πρώτου κύκλου που αφορά την εξειδικευμένη εκπαίδευση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της ΕΟΠΕ, καθώς από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει ξεκινήσει μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας, η οποία θα συνεχιστεί. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί την αρχή μιας συνολικότερης προσπάθειας εκπαίδευσης του συνόλου του διοικητικού δυναμικού του ελληνικού αθλητισμού. Και το ακόμα πιο σημαντικό για εμάς, το γεγονός ότι την εκπαίδευση αυτή έχουν αναλάβει άνθρωποι του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, δείγμα του πλούτου και του δυναμικού που διαθέτουμε σαν περιοχή – αλλά ενδεχομένως δεν εκμεταλλευόμαστε οι ίδιοι οι Θρακιώτες σωστά…